Rekordidejű gyárlétesítés a tervezőasztaltól az átadásig

2017. június 08., csütörtök, 11:16

Címkék: automatizálás energia energiafelhasználás energiafelügyelet energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energiamenedzsment Schneider Electric

A Schneider Electric Magyarországon egyedülálló megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtott a svájci székhelyű Swiss Krono Grouphoz tartozó SWISS KRONO Kft. részére. A nagyságrendileg 30 milliárd forint értékű beruházás részeként iparági szinten is kivételes épületfelügyeleti és védelmi kommunikációs rendszert alakítottak ki a SWISS KRONO gyárában.

A létesítményben az építőiparban és a csomagolóiparban felhasználható, fából készült OSB-lapokat gyártják. A szoros ütemtervre időzített projekt megvalósításában, és a rekordidejű, 5 hónapos lebonyolításban nagy szerep jutott a Schneider Electric hazai gyárainak és elosztóegységének is. A vásárosnaményi üzem villamos rendszerére a francia cég rendhagyó módon komplett 2 éves rendszergaranciát vállalt, illetve folyamatos felügyeletet és karbantartást. Az átadott gyáregység több mint száz embernek ad munkalehetőséget.

Kezdetektől a tervezésben, helyszíni jelenléttel

A Schneider Electric teljes körű megoldást nyújtva már a tervezési fázisban közreműködött a projektben és a munkafolyamatok felügyeletében is, amiket végül a Weinberg 93 Kft. generálkivitelező cég valósított meg.

„A beruházás egyik fő kihívása a meglehetősen szoros határidő volt. Ennek betartására az egész projekt során igyekeztünk teljes egészében ellenőrizni a munkafolyamatokat. A minél hatékonyabb és szorosabb együttműködés érdekében a Schneider Electric egy munkatársa öt hónapig a helyszínen felügyelte és biztosította a megfelelő beüzemelést” – mondta el Földvári Péter, a Schneider Electric operatív értékesítési menedzsere.

Hazai gyártás, hazai fejlesztésre

A beszerelt megoldások túlnyomó része a Schneider Electric Magyarországon működő gyáraiból került ki. A komplett áramellátási rendszer kialakítása során alkalmaztak többek között a gyöngyösi üzemben készülő Canalis típusú tokozott áramsíneket vagy Prisma P és G kisfeszültségű vezérlőszekrényeket. De építettek be Zalaegerszegről érkező Okken nagy teljesítményű és SM6 középfeszültségű moduláris fémtokozott elosztóberendezést is.

„A hatékonyan és rugalmasan működő hazai gyáregységeink rövid rendelkezésre állási időt nyújtottak. Elosztóközpontunk gyors reagálásának köszönhetően a készleten lévő termékek két napon belül elérhetővé váltak, és volt olyan kapcsolóállomás, amelyet tíz nap alatt állítottunk elő a megrendelő kérésének megfelelően” – foglalta össze Földvári Péter.

„A szűkös határidő ellenére a Schneider Electric hálózatának köszönhetően a műszaki megoldások és a termékek üzembe helyezése iparági szinten is rövid idő alatt kivitelezésre került. A szoros együttműködés az átadás után is folytatódik, partnerünk folyamatosan felügyeli a gyáregységet” – tette hozzá Kázmér Szilárd, a SWISS KRONO Kft. műszaki igazgatója.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek