PC-alapú vezérlés a folyamatirányításban

CPX-sorozatú vezérlőpanelek veszélyes területekre

2017. október 06., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás Beckhoff folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés vezérlőpanel

Kiváló minőség és elegáns formatervezés: többérintéses panelek 2-es zónabesorolású területekre

A géptervezés, gyártóipar, illetve számos egyéb iparág számára a Beckhoff évek óta nyújt jövőbe tekintő kezelőfelületi megoldásokat a vezérlőpanelekbe és Panel PC-kbe épített korszerű, többérintéses technológiák révén. A Beckhoff új, CPX-sorozatú vezérlőpanel-családja 2/22-es zónabesorolású veszélyes területeken üzemeltetett alkalmazások számára is biztosítja ezeket a lehetőségeket. A kiváló kivitelezésnek és a masszív, alumínium készülékháznak köszönhetően nagy igénybevételt jelentő, kifejezetten robbanásveszélyes környezetekben is megbízható, tartós működést biztosítanak. A folyamatirányítási alkalmazások kezelhetősége, megjelenése és kialakítása vonatkozásában mindez számottevő előnyökkel jár.

A robbanásvédett egységek új és széles választékával a Beckhoff rendszerbe integrált robbanásvédelmi megoldásokat kínál, melyek zónahatár nélküli elrendezések kialakítását teszik lehetővé 0/20-as zónabesorolású környezetekig terjedően. A CPX-sorozatú vezérlőpanelek és Panel PC-k mellett a Beckhoff újdonságai közé tartoznak a 0/20-as zónabesorolású környezetekben működő terepi eszközök csatlakoztatására alkalmas, belsőleg biztonságos interfészeket tartalmazó, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálok, valamint a folyamattechnológiai igényeket kielégítő interfészek széles körét nyújtó TwinCAT automatizálási szoftver is.

Képernyőméretek, képarányok, telepítési lehetőségek és szolgáltatások tekintetében a CPX termékválaszték igen sokrétű. Képernyőméretek és képarányok terén 15 hüvelykes (4:3), 19 hüvelykes (5:4) és 21,5 hüvelykes (16:9) képernyő-felépítés közül lehet választani. Ez azt jelenti, hogy most már a folyamatirányítási alkalmazásoknál is megjelent a korszerű kapacitív többérintéses technológia, amellyel intuitív, funkciókban gazdag elképzelések valósíthatók meg.

Minden alkalmazás követelményeinek kielégítésére törekedve, vezérlőszekrényekbe építhető vezérlőpaneleket, valamint karra szerelhető, IP 65 védettségű önálló paneleket is tartalmaz úgy a CPX29xx, mint a CPX39xx-sorozat. Ugyanez vonatkozik a CPX27xx és a CPX37xx termékcsaládba tartozó, hőálló és energiatakarékos Intel® Atom™ processzorokat tartalmazó, ventilátor nélküli Panel PC-kre is, amelyekkel megbízható és nagy teljesítőképességű rendszervezérlés valósítható meg.

www.beckhoff.hu/CPX

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek