Olcsó, mégis nagyteljesítményű adatgyűjtő egységet és digitalizáló modult mutat be az RS Components

Kiváló mintavételi képesség és széles körű modularitás a plug-inek széles választékának köszönhetően, a DAQ973A segítséget nyújt a mérnököknek és a szakembereknek a gyors eredmények eléréséhez

2020. október 20., kedd, 18:07

Címkék: adatelemzés adatgyűjtő adatkezelés mérés méréstechnika mérőeszköz mérőműszer RS Components teszt tesztműszer

RS Components (RS), az Electrocomponents plc kereskedelmi márkája (LSE: ECM), az ipari és elektronikai termékek és megoldások globális többcsatornás szolgáltatója bevezette az alacsony költségű, új generációs adatgyűjtő rendszert, amely lehetővé teszi több jel gyors és dinamikus egyidejű mintavételét.

A Keysight Technologies gyártja a világ egyik vezető teszt- és mérőberendezés-szolgáltatóját, az új DAQ973A adatgyűjtő rendszert, amely egy háromnyílású, moduláris mainframe egység, kilenc plug-in modul lehetőséggel, 800 kSa/s mintavételi sebességgel. A Keysight a DAQ973A belsejében használt csúcskategóriás teszt- és mérőberendezéseiből újra felhasználta mérési motorját, hogy bizonyított mérési teljesítményt, moduláris rugalmasságot és univerzális bemeneteket biztosítson a beépített jelformálással. A készülék beépített 6½ számjegyű (22 bites) digitális multimétert kínál, 0,003% DCV pontossággal. A meglévő DAQ970A rendszerhez hasonlóan ez az új rendszer további GPIB-kapcsolattal is rendelkezik.

Az egység legfontosabb jellemzői a legfeljebb 450 csatorna letapogatása, a gyorsaság és pontosság a gyors eredmények elérése érdekében; legfeljebb 120 csatorna rendszerenként; és nagy kapcsolóválaszték, RF és vezérlő plug-in modulok, beleértve egy új négycsatornás egyidejű mintavételi digitalizálót. Az egység 12 különféle bemeneti jelet képes mérni és konvertálni, ideértve a hőmérsékletet egy hőelemmel, RTD-kkel és termisztorral; a DC/AC feszültséget; két- és négyvezetékes ellenállás-hálózatokat; gyakoriságot és időszakokat; és DC/AC áramot és kapacitást.

Megjelent egy új négycsatornás egyidejű mintavételi digitalizáló modul is, 800 kSa / s mintavétellel. Ez a modul kiegészíti az adatgyűjtő rendszerben létező nyolc modult. Ezek a modulok egyaránt működnek az új DAQ973A rendszerrel, amely a GPIB, a LAN és az USB-vel együtt érkezik, valamint a meglévő DAQ970A rendszerrel, amelyhez nem tartozik GPIB.

A tipikus felhasználók várhatóan mérnökök és technikusok lesznek a szakmai és ipari alkalmazások széles skáláján, ideértve a K+F és a próbatestek prototípusait is; környezetvédelmi, tartóssági és szabályozási alkalmazások tervezési hitelesítése; automatizált tesztelés és folyamatfigyelés termelői környezetben; valamint a szerviz- és karbantartási feladatok megfigyelése és hibaelhárítása. Az egységet azonban várhatóan oktatási intézményekben is használják.

A DAQ973A további funkciói között szerepel egy nagy 4,3 hüvelykes színes kijelző, valamint GPIB, LAN és USB kapcsolat. Ezenkívül a felhasználók interfészbe tudják állítani az egységet a gyártó által készített BenchVue DAQ szoftver segítségével, amely kiterjesztett idő- és frekvenciatartomány-mérési képességgel is rendelkezik.

A Keysight DAQ973A adatgyűjtő rendszer mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben.

https://hu.rs-online.com/web/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek