Okostelefonnal vezérelhető kisrobotok

Az új robotalkalmazással lehetővé válik felhőből, okostelefonnal történő vezeték nélküli vezérlés

2018. november 05., hétfő, 15:54

Címkék: automatizálás felhő felhőplatform ipari robot KUKA KR Agilus KUKA Robotics okosgyár robot robotika vezérlés vezérléstechnika

A robomotion GmbH és a SOTEC GmbH olyan alkalmazást fejlesztett ki, amely rugalmassá teszi és leegyszerűsíti a robotvezérlést. Így a KUKA KR 3 AGILUS robot okostelefonnal, felhőből vezérlehető.

Napjainkban a vállalkozások az intelligens hálózatoktól nagyobb termelékenységet és rugalmasságot várnak el. A robotok ebben kulcsszerepet játszanak. A robotok a felhőn keresztül válnak az intelligens gyártási folyamat szereplőivé. A robomotion GmbH és a SOTEC GmbH robotalkalmazása lehetővé teszi a KUKA KR 3 AGILUS okostelefonnal történő, vezeték nélküli vezérlését.

A KUKA KR 3 AGILUS bemutatja az okostelefonnal történő, felhőalapú, intelligens vezérlést

„A SOTEC GmbH vállalat a robotvezérlést a megszokottól eltérően nem fizikai, programozható logikai vezérléssel kívánta megoldani, hanem felhőből”, magyarázza Dr. Andreas Wolf, a robomotion GmbH ügyvezetője. A KR 3 AGILUS vezeték nélküli robotvezérlése lokális vagy nyilvános felhőbe mentett alap SPS-ből történik. Monitoron keresztül élőben nyomon követhető az okostelefon és a robot közötti kommunikáció folyamata.

Okosgyárhoz felhő kell

Az okosgyár irányába mutató műszaki fejlődés előrehaladtával a robotvezérlésnek is egyre inkább rugalmassá és egyszerűvé kell válnia. Ennek egyik eleme az, hogy a robot használója e folyamatot helytől és időtől függetlenül és jelentős programozási ismeretek nélkül tudja vezérelni és elemezni. Pontosan itt lép a képbe a kutatási projektként indított munka. Így az először Németországban megjelent KR 3 AGILUS integrálásra került az alkalmazásba. A robotot elsősorban Pick&Place-tevékenységekre tervezték, vonzerejét a gyorsasága és a pontossága jelenti. Ezen kívül a vezérlőkészüléke viszonylag kicsi, így könnyen szállítható és felállítható. 

A robotalkalmazás és a felhő segítségével magvalósuló intelligens hálózat számos lehetőséget kínál

„A robot az okostelefonnal való vezérlés együttese természetes, hogy feltűnést kelt” – magyarázza Florian Holz, a SOTEC cég ügyvezetője. Az első pozitív visszajelzés után a programot ki kell bővíteni a felhő által kínált további lehetőségekkel. A KR 3 AGILUS-t új megfogófunkciókkal kell bővíteni. Szenzorfunkciók beépítési lehetősége is felmerült.

www.kuka.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek