Nagy teljesítményű lézerszkenner nagy mérési tartományokhoz

2021. szeptember 17., péntek, 06:00

Címkék: 3D lézerszkennelés Kvalix lézer lézerszenzor lézerszkenner lézertechnológia mérés méréstechnika szenzortechnika

A Micro-Epsilon új scanCONTROL 30xx lézerszkennerei nagy, akár 200 mm-es mérési tartományokban is használhatók. A nagy teljesítményű szkennereket 2D/3D profilmérésekhez használják a gyártási folyamatokban. A szkennerek a pontosságot és a nagy sebességet kompakt mérettel és alacsony súllyal ötvözik.

Az új szkennergeneráció 200 × 300 mm-es mérési tartomány elérését teszi lehetővé. A scanCONTROL 30xx szkennersorozattal gyorsan és pontosan kaphatók meg a mért értékek. Tipikus felhasználási területük a gépjármű- és vasútijármű-gyártás, az elektronikai gyártás, valamint a gépépítés. Az érzékelők kalibrált profiladatokat szolgáltatnak, másodpercenként körülbelül 5,5 millió ponttal és profilonként akár 2 048 mérési ponttal. Kompakt kialakításuknak köszönhetően szűk helyekre is könnyedén beépíthetők, és kis tömegük miatt robotikai alkalmazásokhoz is ideálisak.

A sokoldalú 2D/3D profilmérésekhez nagy teljesítményű lézerprofilszkennereket használnak, amelyek a legújabb technológiát és a legnagyobb teljesítményt az alkalmazások sokféleségével ötvözik. Az automatizálás, a gyártás, a folyamatfelügyelet, valamint a minőség-ellenőrzés során igényes felületeken oldanak meg mérési feladatokat nagy dinamika mellett. Inhomogén felületek esetén a High Dynamic Range üzemmód, illetve az optimalizált automatikus expozíció biztosítja a stabil mérési értékek elérését.

Az egyéni igények kielégítéséhez különféle üzemmódok állnak rendelkezésre, ezenkívül a szkenner egy professzionális konfigurációs szoftvert is tartalmaz. A szkenner modern interfészeken keresztül csatlakoztatható. A scanCONTROL Gateway II segítségével a SMART teljesítményosztályba tartozó érzékelők Ethernet, PROFINET, EtherNet/IP vagy EtherCAT kapcsolaton keresztül küldhetik a mért értékeket.

www.micro-epsilon.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek