Munkahelyi biztonság a megfelelő szenzortechnikával

2018. április 16., hétfő, 06:00

Címkék: intralogisztika Kvalix Leuze szenzor szenzortechnika szerszámgép szerszámgépipar

A szenzorspecialista Leuze electronic a szerszámgépgyártás, valamint a munkahelyi biztonság területeire kifejlesztett átfogó termékkínálatát mutatta be a novemberi Blechexpo kiállításon.

Az érzékelőtechnológia, a munkahelyi biztonság, valamint a szerszámgépgyártás területein elismert gyártóként ismert Leuze electronic újdonságai iránt mind a gépek gyártói, mind azok felhasználói részéről élénk érdeklődés mutatkozott a stuttgarti Blechexpo kiállításon. Az optikai szenzorokat fejlesztő és gyártó cég számos hatékony megoldást mutatott be a munkatársak és a berendezések biztonságának növeléséhez. „A munkahelyi biztonság, valamint a gépek és rendszerek magas rendelkezésre állása egymásnak nem ellentmondó elvárások – jelentette ki Jörg Beintner, a Leuze electronic szerszámgépipari ügyfélkapcsolati menedzsere. – A munkahelyi biztonság kérdése ezért a gépkezelők mellett a berendezésekről is szól.”

A biztonsági szenzor megoldások megbízhatóan felügyelik és biztosítják az ipari környezetben előforduló veszélyes zónákat. A szenzorok ellátják az egyes gépek biztonsági felügyeletét, az összekapcsolt rendszerek kiterjesztett veszélyes zónáinak védelmét vagy a robotok és autonóm szállító járművek veszélyes mozgásának biztosítását. A szerszámgépgyártás területén szerzett sokéves tapasztalat, valamint az ügyfelekkel kialakított szoros fejlesztői partnerség révén a Leuze electronic számos olyan terméket fejlesztett ki, amelyek pontosan az iparág ügyfélspecifikus követelményeihez igazodnak. Ilyen rendszernek számít például az RSL 400 biztonsági lézerszkenner vagy az MSI 400 kompakt vezérlő széria.

A kiállításon a gyártó újabb hitelesített funkcióblokkokat mutatott be az excenter és hidraulikus présekben történő használatra. A funkcióblokkok megfelelnek a présgépekre vonatkozó EN 692/EN 693 szabványokban leírt normatív követelményeknek, és különösen alkalmasak a kis és közepes méretű présgépekben történő használatra. A kiállításon megtekinthető volt az új LCAM 408i ipari IP kamera is, amely kiváló képminőség és gyors élő képátvitel mellett jeleníti meg a berendezések a gépkezelő számára láthatatlan belső terét.

www.leuze.com

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek