Jövőbe mutató kombináció

A HEIDENHAIN vezérlővel felvértezett SORALUCE mozgóállványos maró- és fúróközpontok rugalmasan, pontosan és gyorsan készítik el a szélturbinák nagy méretű alkatrészeit

2017. június 15., csütörtök, 06:00

Címkék: forgácsolás Heidenhain Heidenhain iTNC 530 heidenhain tnc 640 maró marógép vezérlés vezérlő

A Spanyolország északi tájain található Lakuntza városban megtelepedett Grupo SAKANA a nagy méretű öntvény alkatrészek, például a szélturbinák kerékagyának és szerelőkeretének legyártására specializálódott. A cégcsoporthoz tartozó Lakber Mecanizados, S. L. feladata a fém alkatrészek megmunkálása. A gyártásban a HEIDENHAIN vezérlőkkel felszerelt gigantikus SORALUCE szerszámgépeknek jut a feladat oroszlánrésze.

Sem a hatalmas megmunkálógépek és alkatrészek, sem a magas pontossági követelmények nem okoznak fejfájást a Lakber szakemberei számára. Az öt SORALUCE FR és FX mozgóállványos maró- és fúróközpont a vállalat 2008-as megalapítása óta működik megbízhatóan a gyártócsarnokban. Bár a gépek függőleges mozgástartománya 4 800 mm, keresztirányú mozgástartománya pedig 1 600 mm is lehet, napjainkban sok esetben már ez sem bizonyul elegendőnek. A Lakber ezért a géppark bővítése mellett döntött: a SORALUCE FXR-1200-W mozgóállványos maró- és fúróközpont a 4 000 × 4 000 mm méretű elfordítható asztalon akár 100 tonna súlyú munkadarabok megmunkálását is lehetővé teszi, függőleges mozgástartománya pedig 6 500 mm. Az asztal billenő funkciót is tartalmaz a 3D-s pozicionálás elősegítéséhez. Különösen nagy forgácsleválasztás esetén ez a funkció a tengelypárhuzamos megmunkálást is lehetővé teszi, ami sokkal stabilabb marást eredményez.

Egyszerű működés és a rugalmasság

A Lakber a gépek vezérléséhez a kezdetektől fogva HEIDENHAIN vezérlőket – elsőként az iTNC 530-as modellt – választott. A hatalmas munkadarabok megmunkálása során a vezérlő egyszerű kezelhetősége és rugalmassága kulcsfontosságúnak bizonyult az embert és gépet próbáló feladatok sikeres elvégzéséhez. A vezérlők biztosították a kívánt termékminőség időben történő legyártását. Ez nemcsak a sorozatgyártásra, hanem az egyedi ügyféligények szerint készített prototípusokra is vonatkozik. A vezérlők értékes támogatást nyújtottak az új szerszámok, felszerszámozási rendszerek és megmunkálási metódusok kifejlesztésében, valamint az alkatrészek bemérésében.

A gépkezelő a TNC vezérlővel manuálisan is beavatkozhat a megmunkálási folyamatba

A programok megírásakor fontos szerep hárul a vezérlő rugalmasságára, mert a masszív öntvény alkatrészek gyakran egyedi, különleges gyártmányoknak számítanak. A rendkívüli követelményrendszert az öntvényekre olyan jellemző inhomogén anyagtulajdonságok és szűk tűrések is bonyolítják, ezért szükséges, hogy a gépkezelő bármikor beavatkozasson manuálisan a megmunkálási folyamatba. A rugalmas paramétereknek pedig a CAD/CAM generálta NC programokkal együtt kell elérhetőnek lenniük, ezért a HEIDENHAIN ciklusok váltak az NC programok kulcsfontosságú alkotóelemeivé. Lehetővé teszik többek között a marási fogásvétel vagy a forgácsolási paraméterek egyszerű megváltoztatását.

A munkadarab beállításának intelligens támogatása

A megmunkálás sikerességének egyik legfontosabb záloga a nagy alkatrészek megfelelő beállítása. A gyors és megbízható beállítási folyamatban fontos szerepet kap a tapintóciklus, valamint a manuális beállítási funkciók – például a 3D-s alapelforgatás –, amelyek segítenek a komplex geometriák kezelésében, és megfelelnek a többoldalú 3D-s megmunkálás során felmerülő igényeknek. A Lakber nagyra becsüli a TNC vezérlők kompatibilitását is. Az új SORALUCE FXR-1200-W üzembe állításával az iTNC 530 vezérlők családja egy legújabb generációs TNC 640-es vezérlővel egészült ki, amely zökkenőmentesen illeszkedett be a Lakber gyártási folyamataiba.

Az új SORALUCE FXR és a TNC 640 vezérlő jövőbe mutató kombinációt alkotnak. A megmunkálás során olyan TNC 640 technológiák is előtérbe kerülnek, mint a főorsó tengelyirányú lineáris mozgatásánál használt párhuzamos tengely funkciók vagy az esztergáló funkciók a keresztszán és kiesztergáló fej mozgatásakor. Az intelligens vezérlő egy kompatibilis programozású, egyszerűen és kényelmesen kezelhető komplex megmunkálóközpontot hozott létre. A HEIDENHAIN DNC interfésszel hálózatosított gyártás ezenkívül minden, a gépeken futó programról – például az NC program státuszáról, az alkalmazott szerszámokról, valamint a tengely- és orsósebességekről – valós idejű visszajelzést biztosít a felhasználó számára.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek