Folyamattechnológia és automatizálás ötvözése rendszerbe épített robbanásvédelmen keresztül

A rendkívül kompakt és különösen biztonságos, új EtherCAT-terminálokhoz közvetlenül csatlakoztathatók 0-s zóna besorolású helyeken működő terepi eszközök

2017. szeptember 21., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás Beckhoff EtherCAT folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés robbanásvédelem TwinCAT

A fokozottan biztonságos be-ki menetekkel rendelkező, rendkívül kompakt, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálokhoz közvetlenül csatlakoztathatók veszélyes – 0, 1 és 2-es zóna besorolású – munkaterületek terepi eszközei. A Beckhoff PC-alapú vezérlése tökéletesen ötvözi az automatizálást és a folyamattechnológiát, az EtherCAT-rendszer belső, átfogó diagnosztikai képességeinek összes előnyével együtt.

A Beckhoff rendszerbe integrált megoldást kínál robbanásvédelmi követelmények kielégítésére – robbanásvédett egységei segítségével határolás nélküli elrendezések építhetők ki olyan területeken, melyek besorolása 0/20-as zóna minősítésig terjed. A fokozottan biztonságos illesztőkkel ellátott, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálokon kívül a termékkínálatban 2/22-es zóna besorolású, új, CPX-sorozatú vezérlőpanelek és egykártyás PC-k is szerepelnek, valamint a rendszer részét képezi a folyamattechnológiai igényeket kielégítő interfészek széles körét nyújtó TwinCAT automatizálási szoftver is.

Folyamattechnológia és automatizálás egyetlen rendszeren belül: A fokozottan biztonságos be-ki menetű, új, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálokhoz közvetlenül csatlakoztathatók veszélyes – 0/20-as zóna besorolású – területek terepi eszközei

Az ELX-sorozattal tovább bővül a Beckhoff átfogó, már több mint száz különféle jeltípust támogató, robbanásvédett be-ki meneti terminálokat tartalmazó EtherCAT-eszközkínálata. A rendkívül kompakt be-ki meneti modulokból álló, beépített biztonsági zónahatároló funkciókat biztosító, kiváló jellemzőkkel rendelkező EtherCAT-terminálok lehetővé teszik fokozottan biztonságos terepi eszközök csatlakoztatását. A vékony egységek segítségével akár 50%-os helymegtakarítás is elérhető a vezérlőszekrényben. Ez a megoldás egyértelmű előnyöket nyújt, különösen szűk térrészekre osztott veszélyes helyeken, ahol jellemzően bonyolult és költséges készülékházak szükségesek. A külső zónahatárok kiküszöbölése jelentősen csökkenti a telepítés munka- és költségigényét.

Az ATE és IECEx megfelelőségi tanúsítvány közelgő megszerzésével az ELX-sorozat megfelel az összes ipari robbanásvédelmi irányelvnek, és a világ szinte minden piacán alkalmazható. A be-ki meneti terminálok kétféle változatban kaphatók: 12 mm-es készülékházzal, amely akár négy biztonságos bemenetet is tartalmazhat, illetve 24 mm-es készülékházzal, amely akár nyolc biztonságos bemenettel is rendelkezik.

Az új ELX-terminálok a robbanásvédelmi követelmények kielégítése mellett az EtherCAT-technológia ultragyors és kifinomult lehetőségeit is magukban rejtik. Ezek közé tartozik többek között időbélyegzők alkalmazása, amivel még nagy területen elosztott folyamatalkalmazásoknál is nagy fokú mérési pontosság, valamint rendkívül precíz szinkronizálás biztosítható. Ezenfelül a beépített EtherCAT-diagnosztika és a 100 Mbit/s sebességű adatátvitel révén a hibák gyors és kényelmes felismerése is lehetővé válik. Ezáltal csökkenthető az állásidő, egyszerűsíthető a karbantartás, és fokozható egy rendszer rendelkezésre állása.

www.beckhoff.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek