FLIR hőképalkotó, vizsgáló és mérési eszközök az RS kínálatában

A FLIR új kézi készülékei fejlett hőképalkotó képességgel rendelkeznek, lehetővé téve a villanyszerelők és technikusok számára a forró pontok és egyéb hő problémák érzékelését az épületekben

2018. június 22., péntek, 12:29

Címkék: flir hőkamera hőkép kamera mérés méréstechnika RS Components

Az RS Components (RS) új FLIR hőképalkotó, valamint vizsgáló és mérési terméksorozat értékesítését jelentette be. Az elsődlegesen villanyszerelők, villamosmérnökök és technikusok, valamint karbantartók számára készült termékcsoport fejlett hőképalkotó kamerát tartalmaz új, kézben tartható többfunkciós eszközök széles választéka mellett.

A FLIR Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) technológiáját integrálva, a FLIR E53 a FLIR professzionális kézikamera sorozatának kiinduló darabja, amely elérhetővé teszi a hőképalkotást számos karbantartó mérnök és technikus számára, akiknek szükségük van erre a képességre a forró pontok és egyéb problémák felderítésére az épületekben, mielőtt ezek a problémák esetleg költséges javításokhoz vezetnének. Például, az E53 ideális a hőképződés felderítésére elektromos/mechanikus alkalmazásoknál, valamint megoldást nyújt hőingadozások érzékelésére, amelyek olyan épület hibákat jeleznek, mint a nem megfelelő szigetelés, vagy nedvesség behatolása.

Az egységet zord körülményekre tervezték, robusztus és vízálló kivitelben, amely a tesztek szerint 2 méterről leejtve is működőképes marad. Az E53 egyéb fontos funkciói: Wi-Fi csatlakoztathatóság; 5 megapixeles kamera; élénk 4 hüvelykes érintőképernyő 160 fokos betekintési szöggel; és egy 240x180 felbontású érzékelő, amely több, mint 43 000 hőmérsékletmérési pontot kínál akár +650 °C hőmérsékletig. Ezen túlmenően, a készülék gyors felhasználói felülete intuitív használatot és hasznos funkciókat kínál, mint az egy érintéssel beállítható jelszint/erősítés, amely lehetővé teszi a cél kontrasztjának javítását a képernyő érintésével.

Szintén új a FLIR-től a három kézi egység, amelyek a cég Infrared Guided Measurement (IGM - infravörös irányított mérés) technológiáját alkalmazzák. A DM285 egy „minden egyben” ipari True-RMS digitális multiméter és hőképalkotó, amellyel a felhasználó megtalálhatja a forró pontokat és a hőmérsékleti anomáliákat. A készülék beépített 160 x 120-as hőképalkotóval rendelkezik, és ideális akár műhelyben, akár terepen számos elektromos, mechanikus és HVAC alkalmazás és rendszer vizsgálatához.

A második a CM275, egy lakatfogós mérőműszer, amely a hőképalkotást az elektromos méréssel kombinálja, ezzel gyors és megbízható módszert kínálva forró pontok és túlterhelt áramkörök biztonságos távolságból történő azonosításához. A harmadik készülék a DM166, egy igen kedvező árú multiméter, beépített 80 x 60-as hőképalkotóval, amely ideális hőmérsékleti anomáliák helyének meghatározására, sokfunkciós multiméterrel a hibakereséshez és problémák diagnosztizálásához akár nagy-, akár kisfeszültségű alkalmazásoknál.

A sorozat utolsó tagjai az új, kitűnő árú FLIR multiméterek: a DM62 és a DM66 True-RMS digitális multiméterei elektromérnökök és terepmérnökök, ill. technikusok számára készültek. Számos funkcióval, precíz méréssel és minőségi  konstrukcióval alkalmasak az áramerősség, a frekvencia, a kapacitás és a hőmérséklet mérésére. A DM66 modellel pedig még az impedancia is mérhető.

A FLIR összes új tesztelő és mérőkészülékét az RS már szállítja az EMEA országokba és az ázsiai csendes-óceáni térség számára.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek