Érzékelők a legfinomabb színminősítésekhez

2020. július 24., péntek, 06:00

Címkék: Kvalix mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika színfelismerés

A Micro-Epsilon új, kör alakú CFS2-M11 és CFS2-M20 érzékelői még a bonyolult, tükröződő fémes és strukturált felületeken is felismerik a legfinomabb színosztályokat is. A stabil és pontos színfelismerés érdekében az érzékelők kör alakban egyenletesen világítják meg a céltárgyat, ami a színárnyalat pontos felismerését teszi lehetővé. A szenzorokat túlnyomórészt a papír-, textil-, műanyag- és autóiparban használják.

Az ipari színmérésben rendkívül igényes mérési feladatnak számít a tükröződő fémek és a strukturált felületek nagyon finom fehér színosztályának és egyéb színskáláinak felismerése. A színhatás a visszaverődéstől és a látószögtől függően változik, különösen abban az esetben, ha a felületet nem egyenletesen világítják meg. Az új, kör alakú CFS2 érzékelőket arra tervezték, hogy az ilyen típusú felületek által támasztott magas követelményeknek is megfeleljenek. A kör alakú érzékelőkkel mérhető tárgyak homogén megvilágítása rendkívül stabil mérési eredményekhez és rendkívül magas színpontossághoz vezet. Az érzékelők a legcsekélyebb színkülönbségeket is felismerik, a színes textíliák és a festett, fémes felületek esetében például ΔE ≤ 0,3 pontossággal.

A kör alakú CFS2-M20 érzékelő 10 és 100 mm közötti mérési távolságok, valamint 10 és 66 mm közötti mérésipont-átmérők esetében használható. A 22°-os szögben elrendezett érzékelő kör alakban világítja meg a 20 mm átmérőjű mérési tartományt. A CFS2-M11 kör alakú érzékelő ugyanabban a mérési távolságban alkalmazható, de nagyobb, 67°-os megvilágítási szöget biztosít, amivel 12 – 114 mm átmérőjű mérési pont hozható létre.

Papírcímkék minőség-ellenőrzése

Az innovatív érzékelőket a modern csomagoló- és címkézőrendszerekben is használják a címkepapír színének ellenőrzése céljából. A papír színárnyalata információt nyújt annak – a tárolási vagy megmunkálási hibák miatt az előírástól esetleg eltérő – minőségéről. A fehér/sárga index pontos színárnyalatának meghatározása után a papírt egy adott tételszámhoz rendelik. A színosztály a bézstől a fehérig minden árnyalatot felölel, a felületi textúra pedig a mattól a fényesig terjed.

Előnyök:

  • A mérési pont homogén megvilágítása
  • A bonyolult felületek pontos színfelismerése
  • A legfinomabb színárnyalatok közötti különbség felismerése
  • Mérési sebesség akár 30 kHz-ig
  • Modern felhasználói felületek
  • Kedvező ár/teljesítmény arány

www.micro-epsilon.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek