Egyszerű és gyors gépállapot-ellenőrzés

2018. április 03., kedd, 11:32

Címkék: diagnosztika folyamat folyamatadatok folyamatirányítás folyamatvezérlés karbantartás SKF

Az SKF Enlight DataCollect segítségével az egyszerűsített állapotvizsgálati folyamat, adatgyűjtés és elemzés mostantól mindenki számára elérhető.

Napjainkban általános problémaként jelentkezik a szakképzett munkaerő hiánya. Kevés vállalat mondhatja el magáról, hogy abban a szerencsés helyzetben van, hogy rendelkezik házon belüli szakértelemmel a megelőző karbantartás (PM), a forgóberendezések teljesítményének optimalizálása és a hibaokelemzés (RCFA) területén. Ezzel egyidőben, az informatika fejlődésével egyre nagyobb térhódítást nyer az Ipar 4.0, amely megoldást jelenthet a fent említett problémakörre is.

A múltban a gép- és folyamatadatok gyűjtéséhez drága eszközökre volt szükség, az adatok értékelésére és a berendezések problémáinak hatékony diagnosztizálása pedig magas szintű vállalaton belüli szakértelmet igényelt. Az SKF Enlight DataCollect alkalmazást azzal a céllal fejlesztették ki, hogy megkönnyítse az értékes gépadatok összegyűjtését és értelmezését, elősegítve ezzel a forgóberendezések teljesítményének optimalizálását. Az ilyen jellegű információk felbecsülhetetlen értékűek lehetnek a karbantartási program kiegészítéseként, és felhasználhatók az olyan tevékenységek támogatásának automatizálására is, mint például üzemi biztonság és EHS auditok, levegőszivárgás-vizsgálatok, 5S bejárások, tűzoltóberendezések és kenési körök ellenőrzése.

Ezen felül a személyre szabható űrlapok segítségével, az üzemeltetők (operátorok) számára útmutatást adhat a berendezések tisztításához és egyszerűbb karbantartási feladatok elvégzéséhez, illetve információt nyújthat arra nézve, hogy szükség esetén mikor és hova forduljanak segítségért.

Az alkalmazáshoz vezeték nélkül csatlakoztatható SKF QuickCollect szenzor segítségével gyorsan és egyszerűen megállapíthatja a berendezései állapotát, és megoszthatja a vizsgálati folyamat- és állapotadatokat az egész vállalattal. Továbbá szakértői elemzést és tanácsadást kérhet közvetlenül az SKF távdiagnosztikai központtól.

SKF Enlight DataCollect előnyei:

  • Egyszerűen használható
  • Azonnali visszajelzés a működési állapotról, előzetes és utólagos adatgyűjtési információk
  • Adatrögzítés kamerával és hangfelvétellel
  • Testre szabható kérdések, munkautasítások
  • Felhő alapú adattárolás, egyedi riport készítés
  • Dátum/időbélyeggel ellátott folyamat nyomon követés
  • ISO 10816 rezgésdiagnosztikai szabványokon alapuló színkódos gépállapot-visszajelzés
  • Az SKF távdiagnosztikai szakértői támogatás

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek