Az ipar 4.0 technológiák alkalmazása

Ipar 4.0 a gyakorlatban

2018. november 30., péntek, 17:39

Címkék: felhő felhőalapú szolgáltatás felhőplatform ipar 4.0 Pepperl+Fuchs RFID SPS IPC Drives szenzor szenzortechnika

Ismét bemutatta az ipar 4.0 technológiák alkalmazását a Pepperl+Fuchs a nürnbergi SPS/IPC/Drives szakvásár Solutions Parkjában.

A «Testreszabott Hálózatosodás» program LiDAR szkennerek és színes kamerák multiszenzoros rendszerét használja a látogatók pontfelhőjének létrehozásához, akik aztán mobileszközről minden oldalról megtekinthetik saját 3D színes képüket. A látogatókat egy saját portréképükkel illusztrált kiállítási magazinnal is megajándékozzák.

A «Felhőalapú RFID Megoldás» egy olyan meglepően egyszerű megoldást mutat be, amelyben a termelési erőforrásokat RFID segítségével regisztrálják. A Pepperl+Fuchs leányvállalatának számító Neoception felhőrendszerében ez az eljárás hatékony eszközkezelést tesz lehetővé PLC, vagy azzal egyenértékű programozási igény nélkül.

A «Szenzoradatok a Felhőben» program egy olyan gyártóegységet mutat be IO-Link szenzorokkal és aktuátorokkal, amelyek egy alkalmazás-specifikus Neoception szoftvert tartalmazó Dell Gateway segítségével integrálódnak a Software AG Cumulocity Cloud-jába. A Cumulocity megoldás lehetővé teszi a termelési adatok központi rögzítését és kezelését, valamint azok a többi gyáregységgel történő összehasonlítását.

A Dolgok Internetének vezeték nélküli érzékelőket használó alkalmazási forgatókönyvei az «Internet of Sensors» programban lesznek megtekinthetők. Ide tartoznak például az intelligens városok üveg újrahasznosítási tartályainak töltöttségi szintje, az okosgyárakban található kézi vezérlőszelepek állapota, valamint az intelligens logisztikában leírt szállítótartályok állapota.

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek