Az Ericsson kollektív szerződést kötött a Mérnökszakszervezettel

2015. január 30., péntek, 19:46

Címkék:

Az Ericsson Magyarország kollektív szerződést kötött a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ), amely egyebek mellett évi 3 százalékos éves átlagos béremelést is rögzít - közölte Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Hozzátette: a megállapodás szerint a cég a teljes, mintegy 1700 alkalmazottat számláló munkaerőállományra vetített átlagos, 3 százalékos mértékű béremelésre vállal kötelezettséget, amit a munkavállalók teljesítményétől és munkabérük munkaerőpiachoz viszonyított szintjétől függően differenciáltan valósítanak meg.
A cafeteria keret az iparágban kimagaslónak számító megemelése és számos speciális, a munkavállalót megillető jelentős egyéb juttatás is a szakszervezet bevonásával valósult meg - emelte ki. A kollektív szerződés február elsején lép hatályba és a felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy évente felülvizsgálják. Az Ericsson 2012 óta működik együtt az MTSZSZ-el, akkor jött létre dolgozói kezdeményezésre a szakszervezet Ericsson tagozata. A vezérigazgató szerint most egy új szintre értek el az együttműködésben. A megállapodás szabályozza egyebek mellett a munkáltató és a szakszervezet közötti érdekegyeztető tanács üzemeltetését, kitér a munkaviszonyra, a munkaidőre, pihenőidőre, díjazásra, a munkavállalót megillető egyéb juttatásokra vonatkozó előírásokra is. Az 1990-ben alakult MTSZSZ 12 ezer tagot számlál, célja az érdekképviseleten túl szakmai vélemények, javaslatok megfogalmazása a vállalatok és a magyar gazdaság versenyképességének javítására. Az Ericsson Magyarország a legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver- és hardverfejlesztéssel foglalkozó cég az országban, a Magyar Telekom stratégiai partnere, mobilhálózatának kizárólagos szállítója. A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint az Ericsson Magyarország 2013-mas árbevétele 35,1 milliárd forintot tett ki, adózott eredménye 326 millió forint volt. 2012-ben 37,5 milliárd forint árbevételt és 87 millió forint adózott eredményt ért el a vállalat.

 

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek