A Farnell kibővíti a NYÁK-védelmi megoldásainak körét

2022. január 13., csütörtök, 11:52

Címkék: bevonat bevonattechnika Farnell teszt tesztműszer tesztrendszerek

A kritikus alkalmazásokban használt nyomtatott áramköri lapok (NYÁK lapok) védelmét szolgáló vegyületek és bevonatok szélesebb választéka érhető el a Farnell kínálatában

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell kibővíti a nyomtatott áramköri lapokhoz (NYÁK) készült védelmi megoldások kínálatát, hogy a mérnökök számára minden alkalmazáshoz optimális megoldásokat kínálhasson.

A Farnell portfóliójához hozzáadott új termékek a világ vezető gyártóinak – például a DOW, az Ambersil, a Robnor Resinlab, az MG Chemicals, az Electrolube CHT és a Farnell saját márkás Multicomp Pro márkája – megoldásait tartalmazzák. A raktáron lévő termékcsalád rugalmas szilikonból és masszív epoxigyantából áll, egészen az alakkövető bevonatokig, amelyek teljes körű védelmet nyújtanak a NYÁK lapok számára.

Az elektronikus alkatrészek és részegységek érzékenyek az ütések, vibráció, korrózió, szélsőséges hőmérséklet, nedvesség és por – hogy csak néhányat említsünk – által okozott sérülésekre. Ezek a tényezők károsíthatják a NYÁK-ot és végső soron az egész rendszert. A mérnökök vegyületeket és alakkövető bevonatokat használnak a NYÁK-ok védelmére, a nagy teljesítményű alkalmazásokhoz azonban rendkívül fontos a megfelelő védelem megválasztása. A NYÁK-okat érintő leggyakoribb problémák a következők:

  • Szélsőséges környezeti hőmérséklet;
  • A nedvesség és a páratartalom miatti oxidáció fokozott kockázata;
  • Nagyfeszültségű alkatrészek közelsége, amelyek rövidzárlatot okozhatnak;
  • Túlmelegedés;
  • Maró hatású sós víz tengeri környezetben;
  • Megbízhatóság kritikus környezetekben, például légi- és hadiipari felszerelésekben.

A Farnell raktáron lévő NYÁK-védelmi megoldásai a következők:

  • MG Chemicals 832HD kitöltő és konzerváló vegyület: Az oldószermentes és alacsony viszkozitású 832HD vegyület könnyen behatol a kis résekbe és üregekbe, miközben kiváló elektromos szigetelést biztosít. Megvédi az alkatrészeket a statikus kisülésektől, vibrációtól, kopástól, hősokktól, környezeti nedvességtől, sós víztől, gombától és sok durva vegyszertől. Nagyon széles, -40 és +150 °C közötti üzemi hőmérséklet-tartománya van, könnyen keverhető, rendkívül nagy nyomó- és szakítószilárdsággal és kiváló tapadási tulajdonságokkal rendelkezik.
  • UR5041RP250G poliuretángyanta az Electrolube-tól: Kétkomponensű, nagy teljesítményű gyantarendszer, amely kiválóan ellenáll a tengervíznek és alacsony vízfelvevő képességet nyújt, ami ideális a tengeri környezetben. Jó fizikai védelmet nyújt, erős szakadás- és oxidációs ellenállással, akár -60°C-ig.
  • SYLGARD 170 szilikon elasztomer a DOW-tól: Könnyen használható kétkomponensű, 1:1 keverék, általános célú anyag, jó folyóképességgel, kiváló tartóssággal és lángállósággal. Az alacsony viszkozitású SYLGARD 170 szilikon elasztomer szobahőmérsékleten vagy hővel felgyorsítva térhálósítható. Mérsékelt hővezető képességének köszönhetően hosszú élettartammal rendelkezik, és megnövelt anyagáramlást és kitöltést biztosít a bonyolult geometriák körüli szűk terekben. Feszültségoldóként is használható olyan alkalmazásokban, ahol a kemény, merev tokozás károsodást okozhat a hőingadozások során. A lehetséges alkalmazások közé tartoznak a tápegységek, a csatlakozók, az érzékelők, az ipari vezérlők, a transzformátorok, az erősítők, a nagyfeszültségű ellenállás-csomagok és a relék.

„A zord környezetben és az egyre növekvő számú kültéri alkalmazáshoz szükséges termékek esetében a kiváló minőségű NYÁK-védelem létfontosságú a termékek mechanikai és környezeti sérülésekkel szembeni védelme, illetve a kritikus rendszerek elérhetőségének biztosítása érdekében – mondta ames McGregor, a Farnell teszteszközökért felelős globális vezetője. – A NYÁK-védelemmel kapcsolatos megoldásaink kínálatának bővítése része annak az elkötelezettségünknek, hogy bővítsük teszteszközeink körét, és biztosítsuk, hogy ügyfeleink egyetlen forrásból férhessenek hozzá a legújabb megoldásokhoz, amelyek minden igényüket kielégítik.”

A Farnell a piacvezető tesztek, eszközök és gyártási kellékek teljes skáláját kínálja raktárról az elektronikus tervezés és tesztelés támogatására, minimális rendelési érték nélkül és oktatási programmal. Az ügyfelek ingyenes hozzáférést kapnak az online forrásokhoz, adatlapokhoz, alkalmazási jegyzetekhez, videókhoz és webináriumokhoz, valamint kiváló, a nap 24 órájában helyi nyelven elérhető ügyfél- és technikai támogatással.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek