Vészhelyzetben gyorsan és megbízhatóan a helyszínen

Hegesztett, nagy teherbírású dupla levegős kerék LSD-PS 464K-946549 és BSD-PS 464K-946545

2020. október 14., szerda, 06:00

Címkék: anyagmozgatás Blickle görgő ROLL-N

A Blickle által szállított speciális dupla görgők bevetés közben, nagy sebességnél is probléma nélkül, kiválóan teljesítenek.

Az ügyfél

…egy mérnöki iroda, amely személyre szabott mérnöki megoldásokat kínál, valamint a hajóépítésre specializálódott.

Mindig használatra készen: a mentőhelikoptereket mozgató utánfutók

A feladat

A mérnöki iroda egy mentőhelikopter-leszállópályát épített az ügyfele számára, amit könnyedén, mint egy utánfutót lehetett mozgatni a hangár és a fel- és leszállóterület között.  Az út egy nagyon érzékeny makadámút volt. Az eredeti versenytárs cég által épített platform a görgők nagy felületi nyomása miatt jelentős károkat okozott az útban. Ebből az okból kifolyólag szeretett volna a megrendelő egy megoldást, ahol jelentősen kisebb az útfelületre eső nyomás, így elérve az út kíméletesebb igénybevételét.

Ezen túlmenően ezen az alkalmazási területen, vészhelyzet esetén nagy sebesség és nagyon magas dinamikus terhelhetőség fordul elő. Ezért különösen megerősített nagy teherbírású villaszerkezetek egészítik ki a követelmények listáját.  

Blickle speciális görgők az érzékeny makadámútra

A megoldásunk

Hogy az ügyfél igényeit kielégítsék, a Blickle mérnökei egy speciális dupla görgőt fejlesztettek ki, amit egy standard PS típusú kerékkel kombináltak. Ezek a különösen stabil 460 mm átmérőjű levegős kerekek egy nehéz csavarozott acélfelniből és egy 60 shore A keménységű gumiból épülnek fel. A kerekek alacsony gördülési ellenállása kiemelkedő komfortot biztosít a szállítandó tehernek. A lágy futófelületből kifolyólag jelentősen csökkent a felületi nyomás az úton, így annak állagmegőrzése így biztosítva lett. A megerősített, nagy teherbírású LSD/BSD hegesztett acél, forgó és fix villaszerkezet és egy harmadik, a két kerék közé beépített villaszár segítségével egy különösen stabil speciális villaszerkezet lett kifejlesztve, ami a szükséges 1 500 kg teherbírást és az akár 25 km/h sebességet együttesen is kiválóan teljesítette.

Az LSD-PS 464K-946549 és BSD-PS 464K-946545 előnyei és technikai információi:

  • Nagy dinamikus teherbírás 1 500 kg és 25 km/h terhelésnél is.
  • Nagyon alacsony felületi nyomás. 
  • Különösen stabil konstrukció a harmadik villaszárral megerősített konstrukciónak köszönhetően.

Az eredmény

A megrendelő az összes eddig használt görgőt kicserélte az új LSD/BSD-PS görgőkre, ami által jelentős költségeket takarított meg, melyet eddig az út karbantartására kellett fordítania. A megerősített dupla görgők bevetés közben, nagy sebességnél is probléma nélkül, kiválóan teljesítettek.

ROLL-N Ipari Kerekek Kft.

Hunor u. 44–46.

H-1037 Budapest

Tel.: +36 1 453-0169

E-mail: info@roll-n.hu

www.roll-n.hu

www.blickle.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek