V20 Smart Access

Egyszerű beüzemelés akár okostelefonról is

2017. június 09., péntek, 06:00

Címkék: elektromos hajtás frekvenciaváltó hajtásrendszer hajtástechnika siemens Sinamics

A Sinamics V20 frekvenciaváltó egy széles körben elterjedt, általános alkalmazásokra fejlesztett frekvenciaváltó, mely elérhető 0,12 kW–30 kW teljesítménytartományban. Kompakt mérete és egyszerű kezelői felülete tette népszerűvé, amely most újabb kiegészítővel bővült.

A Smart Access névre hallgató kiegészítő egy jelszóval védett vezeték nélküli hálózatot hoz létre, amelyre PC-vel, tablettel vagy okostelefonnal is csatlakozhatunk. Ezután egy böngészőben futó grafikus felületen érjük el a frekvenciaváltó egyes funkcióit, nem szükséges hozzá applikáció.

A hajtás elérése tehát vezeték nélkül történik, ezáltal ideális lehet nehezen hozzáférhető helyeken, a frekvenciaváltó teljes életciklusa alatt, a beüzemeléstől az üzemeltetésen át a diagnosztikához és a karbantartáshoz is. Könnyen felszerelhető, ezért hasznos kiegészítő lehet nagy darabszámú frekvenciaváltók beüzemelésekor is, jelentősen csökkentve a mérnöki időbefektetést és így a megtérülési időt is. Az egyszerű grafikus felületnek köszönhetően nem szükséges használati útmutató, logikusan felépített a menürendszer. Kompatibilis Windows, iOS és Android rendszerekkel, támogatja a Chrome, Internet Explorer és Safari böngészőket is.

Tovább egyszerűsíti a beüzemelést a V20 által támogatott „makrók” használata. Több, az iparban felmerülő leggyakoribb alkalmazáshoz előre beállított paraméterkészletből válogathatunk, így sok esetben elegendő egy-egy ilyen makrót kiválasztanunk, amit később akár testre is szabhatunk.

A „motor teszt” funkcióval a webszerveren keresztül elindíthatjuk a motort, a sebesség szabályozása mellett. Biztonsági mentést készíthetünk, amelyet később visszaállíthatunk vagy meg is oszthatunk másokkal. A paraméterlista xml-fáljként kerül mentésre, így akár offline is módosíthatjuk, majd visszatölthetjük a frekvenciaváltóra. A „diagnosztika” funkcióval azonnal láthatjuk, hogy milyen aktuális hibaüzenetek vannak, ezeket akár e-mailben is továbbíthatjuk a helyi szervizpartnernek. Lehetőség van monitorozni az aktuális sebességet, áramfelvételt, feszültséget, teljesítményt és hőmérsékletet. Több teljes paraméterlista elmenthető a modulban, így ezt akár más eszközökre is felmásolhatjuk. Mindezt összevetve a Smart Access kiszélesíti a frekvenciaváltó által nyújtott lehetőségeket, és felhasználóbaráttá teszi akár a kevésbé hozzáértők számára is.

Funkciók:

  • Beüzemelés a beüzemelésvarázslóval
  • Paraméterbeállítás és mentés
  • Mentés és visszaállítás
  • Motorindítás JOG módban
  • Frekvenciaváltóstátusz-monitorozás, gyors diagnosztika

 

Műszaki adatok:

Rendelési kód:                6SL3255-0VA00-5AA0

Feszültség:                      24 V DC

WI-FI:                              2400–2483,5 MHz 802,11 b/g

Működési hőmérséklet:   10–60 °C

www.siemens.hu/hajtas

hajtas.hu@siemens.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek