Új technológia a gyógyítás szolgálatában

2012. május 07., hétfő, 13:29

Címkék: EMMA Enterprise Group Enterprise Multi Medikai Alkalmazás Magyar Kórházszövetség

Az Enterprise Group, az innovatív informatikai és telekommunikációs szolgáltatások és megoldások egyik vezető rendszerintegrátora a Magyar Kórházszövetség XXIV. kongresszusán mutatta be legújabb fejlesztését, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA).

Az egészségügyi informatikai piac új, átfogó medikai megoldása választ ad a hazai egészségügyi intézmények egyedi igényeire, és előremutató technológiájával megteremti a minőségi betegellátás jövőbeli informatikai alapjait is. Az integrált szoftverrendszer a fekvő- és járóbeteg-ellátó intézmények, háziorvosok és a gyógyításban résztvevő egyéb egészségügyi szervezetek számára készült.

 

Új távlatok az egészségügyi informatikában

 

Az ötmilliárd forintosra becsült magyarországi egészségügyi informatikai piacon a kórházak ma az indokoltnál jelentősen többet költenek rendszereik működtetésére. A jelenlegi informatikai rendszerek többnyire szigetszerűen működnek, technológiailag elavultak és fenntartási, illetve jogszabály követési oldalról költségessé váltak, felhasználói oldalról pedig számos kívánnivalót hagynak maguk után.

A magyar egészségügyben napjainkig nem létezett olyan átfogó informatikai megoldás, amely biztosítja az általános betegellátási adminisztráción túl a sokféle és speciális medikai szakfeladat adatregisztrációjára és kiértékelésére alkalmas programok és folyamatirányítási rendszerek egységbe foglalását.

A piacon egyedülálló, valódi háromrétegű technológián alapuló Enterprise Multi Medikai Alkalmazást a medikai szoftverfejlesztés, valamint az informatikai tanácsadás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező Enterprise Group szakemberei a magyar egészségügyi rendszer speciális sajátosságait figyelembe véve fejlesztették ki.

„Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás megalkotásával céljaink között szerepelt, hogy hozzájáruljunk az európai-szintű betegellátás megvalósításához, és választ adjunk a jövő informatikai kihívásaira anélkül, hogy újabb beruházási igények merülnének fel az intézményeknél” – mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

 

A lelet utazik, nem a páciens

 

A gyógyítói tevékenység teljes vertikumát lefedő rendszer hazánkban is megteremti az európai színvonalú betegellátás informatikai alapjait. Végigköveti a teljes beteg-életutat, és megoldást jelent a páciensadatok dinamikus, rugalmas és egységes tárolására – akár felhőalapú informatikai rendszerekben is. A medikai szoftver tudásbázisa hozzájárul a gyorsabb helyzet- és állapotfelméréshez, a lehetséges eljárások kiválasztásához, és az eredmények kiértékeléséhez.

Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás egyetlen rendszerbe foglalja többek között a kórházakat, a rendelőintézeteket, a családorvosokat, a mentőszolgálatot, valamint rendelkezik központi betegfelvétel- és betegirányítási funkcióval és jól paraméterezhető előjegyzési rendszerrel. Az alkalmazást intézményenként csak egy helyen kell kiépíteni, az adatokat pedig elég egyszer, az adat keletkezési helyén regisztrálni, mivel az alkalmazás használata valós idejű adatrögzítésre épül. Így például a háziorvos jogosultság szerint online lefoglalhatja páciense számára a szakorvosnál az időpontot, aki betekintést nyer a beteg kórelőzményeibe, korábbi labor-, CT- vagy röntgeneredményeibe.

A valódi háromrétegű technológiának köszönhetően külön-külön rétegre kerül a megjelenítés, az üzleti logika és az adatbázis-kezelés. Az új rendszer könnyedén integrálható a már meglévő szoftver- és hardverelemekkel, és hatékonyan együttműködik a legkülönfélébb, külső rendszerekkel (gazdasági-, élelmezési, PACS-, gyógyszer-gazdálkodási rendszerrel) is. Felhasználóbarát felületének köszönhetően az EMMA egyszerűen használható, és jogosultságnak megfelelően bármikor, bárhonnan, akár mobileszközről – laptopról, táblagépről vagy mobiltelefonról – is elérhető. Az alkalmazás hatékonyan támogatja a medikusi és szakdolgozói továbbképzést, és az önképzést, annak köszönhetően, hogy szakmai leírások – tudományos kutatási eredmények, képek és ábrák vagy akár irodalomjegyzék – kapcsolhatóak az egyes diagnózisokhoz.

A funkciók használatát, valamint többek között az adatbevitelt, visszakeresést, módosítást és adatfelhasználást jogosultságok alapján lehet szabályozni, illetve korlátozni, így garantált az információk maximális biztonsága. A nagyfokú üzemeltetési biztonság mellett pedig a szolgáltató folyamatos technikai és felhasználói támogatást, szaktanácsadást, valamint rendszeres szoftverfrissítést is biztosít.

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek