Új Metrawatt teszterek

Gyors hibakeresés

2014. szeptember 28., vasárnap, 06:59

Címkék: méréstechnika

A feszültség és folytonosság teszterek a mindennapi elektromos karbantartási munkák hasznos eszközei. A teszterek nem pontos mérésekre szolgálnak, hanem segítségükkel egyszerűen és gyorsan határolhatók be a hibák, vagy ellenőrizhetők a csatlakozók, kapcsolótáblák, elosztó dobozok, stb. A Metrawatt cég új, sokat tudó teszterei nagy segítséget nyújtanak a mindennapi ellenőrzési munkákhoz.

METRALINE ZCHECK


A Metrawatt cég METRALINE ZCHECK típusjelű hurokellenállás-mérő teszterével hurok-impedancia és vonali impedancia mérhető. A hurok-impedancia mérését a 190... 260 V / 48... 52 Hz tartományban elvégezhetjük úgy, hogy a védelmi eszközök működésbe lépnek, vagy úgy, hogy azok nem lépnek működésbe. Méréskor a teszter 60 Ohm terhelésen méri a hurokban keletkező áramot. melynek segítségével kiszámítja a hurok- (vonali) impedancia értékét. A hurok- (vonali) impedancia mérésével egyidőben a teszter meghatározza és kijelzi a várható rövidrezárási áramot is. Ezen túlmenően a teszter a vonali feszültség mérésére, valamint fáziskeresésre használható.
A védelmi eszközök könnyebb ellenőrzéséhez A Metraline Zcheck lehetőséget ad a mért impedancia kiértékelésére a típus, névleges áram és működési idő figyelembe vételével. A készülék memóriájában különböző védelmi eszközök paraméterei vannak tárolva melynek alapján a készülék a mérést végzi.
A kompakt kivitelű készülék szabadalmaztatott mérőtapogató rögzítéssel rendelkezik. A nagy kontraszttal rendelkező, 4-színû OLED kijelző kiváló leolvasást biztosít. A kijelzés rövid és ún. részletes kijelzés között választható. Rossz megvilágítási körülmények között a készüléken bekapcsolható a készülék elején található, a mérési helyet megvilágító fehér LED. A telepes táplálású készülék 1 perc után, ha a kezelőszerveket ez alatt az idő alatt nm működtették, automatikusan kikapcsol.


Metraline ISOcheck


Ugyancsak a Metrwatt cég fejlesztése a Metraline ISOcheck típusjelű tesztere, melynek segítségével 50 V és 1000 V közötti feszültséggel végezhetünk szigetelés vizsgálatot. A vizsgáló feszültség a szabványos értékek mellett 1V-os lépésekben is beállítható. A szigetelésvizsgálaton túlmenően a teszter alkalmas túlfeszültség védelmi eszközök ellenőrzésére 50... 1000 V feszültséggel. A leggyakrabban használt varisztorok adatai a készülék memóriájában vannak tárolva. A mérés a kiválasztott varisztor adatainak megfelelően történik. A mért és memóriabeli értékek mind megjelennek a 4-színű OLED kijelzőn. A védelmi eszköz vizsgálatakor a teszter kijelzi a veszélyes érintési feszültség értékét is. A teszterrrel alkalmas még AC/DC feszültségmérésre 600 V-ig.  
A telepes táplálású készülék egyéb paraméterei, mint automatikus kikapcsolás, szabadalmaztatott biztonsági mérőcsúcsok, stb. megegyeznek a Zcheck típusnál elmondottakkal.

 


RCDcheck


A Metrawatt cég Metraline családjának utolsó tagja az RCDcheck típusjelre hallgató RCD ellenőrző tesztere. A teszter segítségével hibaáram relék működési paraméterei, működési idő, működtető áram, érintési feszültség/áram ellenőrizhetők. Az érintési feszültség mérése az RCCB-k működtetése nélkül végezhető el, egyébként az érintési feszültség mérése a névleges hibaáram 1/3-ával, a működési idő mérése a névleges hibaárammal történik. A teszterrel berendezések és RCD-k ellenőrzése emelkedő hibaárammal a működtető áram kijelzésével végezhető el. A teszter szelektív S, AC és A típusú RCD-k ellenőrzésére alkalmas. Az ellenőrzéshez, a működési idő és áram meghatározásához fél hullám (pulzáló egyenáram) használható.
Az RCD-k (RCCB-k) ellenőrzésén túl a teszterrel hálózati feszültség ellenőrzés és hurok-impedanciamérés is végezhető. Egyéb paramétereiben a készülék azonos az előzőleg ismertetett két típuséval.

 További információ:

Pástyán Ferenc
RAPAS kft
Tel.: 06 1 294 2900
E-mail: rapas@t-online.hu
Internet: www.rapas.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek