Új év, új méret

A GrindTec 2018 kiállításon mutatkozik be a SAACKE UW II F köszörűközpontja

2018. február 26., hétfő, 06:00

Címkék: cnc köszörű GRINDTEC 2016 ipar 4.0 köszörűkorong köszörüléstechnika rolatast saacke

Az ügyfelekkel kialakított szoros kapcsolat minden bizonnyal a piacképes megoldások kifejlesztésének legerősebb alapja. Meggyőző bizonyíték erre a SAACKE új UW II F köszörűközpontja is, melynek sok részlete árulkodik arról, hogy kifejlesztésében az ügyfelek által megfogalmazott elvárások játszottak főszerepet.

Az új modell a teljesítmény, a méret és a súly tekintetében az UW I F és az UW I D szerszámköszörűk közé helyezhető, így az ide sorolható tételméretek terén a legmagasabb hozzáadott értéket képviseli. Az augsburgi kiállításon tehát olyan innovatív köszörűközpontot mutat be a SAACKE, amelynek stabilitása, hatékonysága és sokoldalúsága révén még gyorsabbá és gazdaságosabbá tehető a precíziós szerszámgyártás.

Az új modell egyik legfontosabb jellegzetessége a nyolc szerszámhelyes köszörűkorong cserélő rendszer. A nyolc köszörűkorong egy körtárban került elhelyezésre, ahol minden egyes csoportnak saját hűtőfolyadék ellátása van. Az UW II F további előnye, hogy a hűtőfolyadék fúvókák automatikusan cserélődnek a köszörűkorong-csoport váltásával egyidejűleg. A cserélhető hűtőfolyadék fúvóka kombinációnak köszönhetően a hűtést minden egyes köszörűszerszámhoz egyedileg is be lehet állítani. Amennyiben erre az opcióra nincs szükség, választható a gép alapváltozata a hatállású fix hűtésrendszerrel.

Magas termelékenység

Az új SAACKE szerszámköszörű számottevően lerövidíti a munkadarabcsere miatt állásidőt is. Opcionálisan felszerelhető egy akár 160 munkadarab tárolására is alkalmas láncos adagoló rendszer dupla megfogóval. Ennek a technológiának köszönhetően a munkadarabok mozgatási távolságai 50 százalékkal csökkenthetők, ami a munkadarabcserére fordított időt mintegy 15 másodpercre csökkenti le. Nagy szériaszámok és folyamatos gyártás esetén így jelentősen csökken a gépek állásideje. Az itt megnyert másodpercek egytől egyig az üzem termelékenységét növelik! A munkadarab mozgatás függvényében a láncos adagolóhoz más opciók is társulnak: a szabványos megfogókkal felszerelt változat például különböző átmérőjű szerszámok eltárolására is alkalmas. Ez ideális megoldás az olyan felhasználók számára, akiknek kisebb darabszámmal és eltérő átmérőkkel dolgoznak.

Az UW II F modell a már meglévő gépek bevált kinematikáját vette át, NumRoto vezérléssel pedig a megmunkálás szinte változatlan maradt. Az állandóság lehetővé teszi a gép egyszerű integrálását a meglévő folyamatokba. Számos felhasználó kérésére a gépet forgatható vezérlőpanellel látták el.

A SAACKE új, négy és fél tonnás UW II F szerszámköszörűje 400 mm hosszú és 250 mm átmérőjű munkadarabméretig biztosítja a stabil, nagy pontosságú megmunkálást a teljes folyamatra nézve. Ebben a mérettartományban domborodnak ki az új modell előnyei. A nyolc szerszámhelyes köszörűszerszám-csomag cserélő és a sokoldalú munkadarab mozgató rendszer révén a nagy termelékenységű és modern köszörűközpont alkalmazások széles körét fedi le.

Pillantsunk be a jövőbe is!

Az ipar 4.0 koncepció megvalósítása kapcsán gőzerővel folyik a robotcellák fejlesztése. Opcionálisan ezért elérhetővé vált a SaaRA (Saacke Remote Analytics) névre keresztelt kiegészítő modul is, amelyben minden gépadat rögzítésre kerül. Az adatok kiértékelésével jelentősen javítható a gyártási folyamat, a termelékenység optimalizálásához könnyebben összehasonlíthatók az egyes gépek és rengeteg információ nyerhető ki a gépek állapotáról és karbantartási igényéről. A modul lényege az ipar 4.0-képességben rejlő hatalmas potenciál, amely az egész átfogó folyamatra vonatkozóan teremt nagyobb hatékonyságot. Az új UW II F köszörűközpontot interfészek széles körével látták el, amelyek lehetővé teszik az egyetemes hozzáférést, vagy az integrált webes frontenden található összes releváns adat egyszerű megtekintését. Ehhez a kapcsolathoz egy felhő nélküli alkalmazást fejlesztettek ki, így az adatok szuverenitása minden körülmények között megőrizhető.

A SAACKE innovatív UW II F szerszámköszörűje a legmagasabb pontosságot és gazdaságosságot sokoldalú felhasználhatósággal kombinálja. A gépszerkezet megalkotásánál figyeltek arra, hogy a nagy teljesítményt kompakt konstrukcióba szorítsák be, amiről a GrindTec kiállítás látogatói az 1. csarnok 1007. standján győződhetnek meg személyesen.

Találkozzunk március 14-17. között Augsburgban a GrindTec kiállításon az 1. csarnok 1007. standján!

www.saacke-group.com

www.rolatast.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek