TULIP – A papírmentes gyártásig

A TULIP DMG MORI lehetővé teszi a gyártómérnökök számára, hogy lépésről lépésre digitalizálják a gyártási folyamatokat

2021. október 07., csütörtök, 06:00

Címkék: CELOS digitalizálás DMG MORI fémmegmunkálás forgácsolás

Az analóg, papíralapú folyamatokból a papír nélküli, digitális gyártássá való átalakulás a gyártás jövője. A DMG MORI 2019 óta dolgozik a TULIP-pal a digitális átalakulás lehetővé tétele érdekében. A CELOS világába integrálva, a TULIP lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját digitális szkriptjeiket hatékonyan alkalmazzák a gyakorlatban, bármilyen speciális programozási ismeret nélkül.

Hatékonyabb folyamatok a digitális alkalmazásokkal

A TULIP egy digitális eszköz, amely lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gyorsan és egyszerűen készítsenek saját APP-okat a gyártáshoz – programozási ismeretek nélkül. Idetartoznak például a digitális tesztjelentések, az interaktív szerelési utasítások, valamint az utómunkán átesett és hiányzó alkatrészek szisztematikus rögzítése és elemzése.

DMG MORI – „Alkossa meg a saját applikációját!”

A TULIP DMG MORI lehetővé teszi a gyártómérnökök számára, hogy lépésről lépésre digitalizálják a gyártási folyamatokat saját TULIP APP-juk segítségével. A DMG MORI 2019 óta nagy sikerrel használja a TULIP-ot. Ma már valamennyi üzemi folyamat digitalizálására használható, mind a szerszámgépen, mind a szerszámgép mellett. „2019 októbere óta munkatársaink már több mint 80 TULIP APP-ot készítettek gyártásunkhoz, amelyek több mint 600 munkaállomáson vannak napi használatban” – összegezte Michael Horn, a DMG MORI termelési igazgatóságának tagja. De nemcsak a DMG MORI-t győzi meg az innovatív és agilis TULIP megközelítés. Világszerte több mint 200 másik vállalat támaszkodik a TULIP-ra, hogy digitalizálja gyártási folyamatait programkódokkal készült APP-ok nélkül, köztük számos DMG MORI ügyfél.

ROCKINGER Agriculture GmbH – Digitális folyamatdokumentáció a TULIP segítségével

A ROCKINGER Agriculture GmbH, a JOST leányvállalata, a DMC 1450 V és a TULIP segítségével a modern gyártástechnológia és a digitalizálás kombinációjára támaszkodik. A ROCKINGER saját fejlesztésű TULIP APP-okat használ a tengelykapcsolók összeszerelése során, a teljes munkafolyamatban az alkalmazottak papírmentes támogatásának biztosítására, valamint a legfontosabb teljesítménymutatók szisztematikus dokumentálására.

„A TULIP alkalmazásainkkal lépésről lépésre vezetjük munkatársainkat a teljes összeszerelési folyamat során, ami növeli a megbízhatóságot” – mondta Eike Jachmann termelési vezető. Dirk Tadewaldt ügyvezető igazgató így foglalta össze: „Termelésünk digitalizálása a TULIP segítségével jó példa arra, hogy megrendeléseinket hatékonyabban és mindenekelőtt a minőségre fókuszálva tudjuk teljesíteni.”

Peter Josef Klein Feinmechanik GmbH – Átlátható minőségi adatgyűjtés a TULIP segítségével

„A TULIP óriási mértékben leegyszerűsíti utunkat a papír nélküli gyártás felé – mondta Peter Klein a Peter Josef Klein Feinmechanik GmbH-tól. 2020 decembere óta cége a TULIP-ot használja a papíralapú tesztjelentések digitális APP-ra történő cseréjében. – A TULIP APP a minőségbiztosítási adatok gyűjtéséhez nyújt áttekintést az esetleges selejtekről.” A magas minőségi előírások betartása különösen fontos a gyógyászati termékek gyártása során. A minőségbiztosítási adatok gyűjtéséhez szükséges APP-ot az üzemeltető közvetlenül a gép vezérlőpultján hívhatja meg a CELOS legújabb verzióján, így nincs szükség papíron vezetett listákra. Ez időt és munkaerőt takarít meg.

Hydraulik Nord Group – Interaktív szerelési útmutató a TULIP-pal

A Hydraulik Nord Group egyszerűsége és rugalmassága miatt döntött a TULIP mellett, és a jövőben a TULIP-ot a vállalatcsoport összes cégénél alkalmazni fogja. „A TULIP által biztosított interaktív kezelési útmutatót használjuk hidraulikus szelepeink összeszereléséhez” – jelentette ki Markus Joos, az Andreas Lupold Hydrotechnik GmbH üzemvezetője. Munkatársainak azonban már számos más ötlete is van a TULIP APP-okkal kapcsolatban – a digitális CIP táblától kezdve az automatizált gépi adatgyűjtésig. Az Andreas Lupold Hydrotechnik GmbH a Hydraulik Nord csoport része, és a TULIP segítségével alakítja át összeszerelési folyamatait a nagyobb hatékonyság elérése érdekében. „A TULIP lehetővé teszi számunkra, hogy lépésről lépésre megbízhatóan vezessük a munkatársakat a teljes gyártási folyamat során – mondta Markus Joos. Az interaktív szerelési utasítások mellett a TULIP-hoz minden munkaállomáson digitális nyomatékkulcsokat és pick-by-light rendszereket integráltak. – Pontosan ez a rugalmasság és nyitottság az, amely lehetővé teszi számunkra, hogy beillesszük a meglévő informatikai környezetbe, valamint hogy nyílt interfészeken keresztül kapcsolódhatunk az IoT-eszközökhöz, és épp ezért döntöttünk a TULIP mellett.”

www.dmgmori.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek