Teljes körű logisztikai rendszerrel a tiszta textíliáért

Saját biztonsági konténert fejlesztett a MEWA

2014. május 28., szerda, 15:06

Címkék: ipari textil ipari tisztítás környezetbarát technológia logisztika MEWA

Egy innovatív termék önmagában még kevés az üzleti sikerhez: napjainkban ehhez az is szükséges, hogy a termékhez megfelelő szolgáltatások is kapcsolódjanak. Nagyszámú ügyfél esetén az igények összehangolása, a precíz kiszolgálás komoly logisztikai feladat, amely legalább olyan fontos, mint a rendszer mélyén rejtőző termék. Így van ez egy olyan egyszerűnek látszó termék esetében is, mint a műhelyekben és ipari üzemekben használt tisztítórongy.

 
A német MEWA többször felhasználható törlőkendői köré magas szintű logisztikával megtámogatott szolgáltatási rendszert épített, amely ma már Magyarországon is egyre népszerűbb. A cég Európa egyik vezető textilmenedzsment szolgáltatóvállalata, amelynek legfontosabb szolgáltatása a többször használatos, textíliából készült, 40x40 centiméter méretű törlőkendő-rendszerhez kapcsolódik. Ezek a termékek nagyon praktikusak: a legszűkebb helyekre is beférnek, és kiválóan szívják magukba a folyadékokat, ami a gépeket használó üzemekben nagyon fontos tulajdonság.
 
 
A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekkel (SaCon) együtt. Ezt követően beszállítja azokat üzemeibe, ahonnan mosás, szárítás, szükség esetén javítás vagy pótlás után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben visszajuttatja ügyfeleinek.
 
 
A különböző felhasználási területekhez többféle, anyaguk és színük szerint is eltérő kendőtípust fejlesztettek ki. Így például a fémiparban használt törlőkendők nem keveredhetnek össze a nyomdaipari üzemekben alkalmazott textíliákkal. Az üzemekben megfelelő informatikai háttér biztosítja, hogy a különböző típusú termékek eljussanak rendeltetési helyükre. Így a fejlett logisztikai rendszer révén a vállalat több ezer ügyfele mindig biztosan számíthat arra, hogy dolgozói számára mindig rendelkezésre álljon az igényelt mennyiségű és minőségű törlőkendő.
 

Környezettudatos befektetés a jövőbe

A környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a MEWA-nál mindig is prioritást élvezett: immár több mint három évtizede dolgoznak ki és valósítanak meg sikeresen olyan környezetvédelmi eljárásokat, amelyek újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a MEWA a  textilmenedzsment ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt.
 
 
A stratégia a környezet és a  vállalat számára egyaránt kifizetődő: csak a hővisszanyerés révén mintegy 7 millió liter fűtőolajat takarított meg a vállalat az elmúlt évben.  Már az újrafelhasználás révén is rengeteg értékes nyersanyagot takarítanak meg – de vajon környezetbarát tisztítási módszerrel hogyan mosható ki optimálisan az olaj és a gépzsír? A MEWA legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a kimosott szennyeződések – elsősorban a törlőkendőkből származó fáradt olaj – termikus felhasználásával fedezni tudják a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia 80 százalékát. A hagyományos mosási eljárásokkal szemben a MEWA mintegy 50 százalékkal több vizet takarít meg különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Az úgynevezett kaszkádtechnikával az utolsó öblítések még használható vizét megszűrik, majd a kinyert vizet további mosási fázisokhoz ismét felhasználják. 
 
www.mewa.hu/tisztitokendok
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek