Tasakcsomagolás egyszerűen, de korszerűen

Az SVC 4020 a Bosch Packaging új, higiénikus függőleges csomagológépe

2014. január 13., hétfő, 12:03

Címkék: Bosch Packaging csomagolástechnika csomagológép élelmiszercsomagolás

A Bosch Packaging, a feldolgozás- és csomagolástechnika területén komplett megoldások egyik vezető beszállítója a PACK EXPO Las Vegas 2013 és a FachPack 2013 kiállítások alkalmával mutatta be az SVC 4020 modellt, a higiénikus és flexibilis függőleges csomagológép platformjának első gépét.

 
Az SVC 4020 ideális friss és fagyasztott élelmiszerek tömlőtasakos csomagolásához, míg a platformhoz később lesznek kaphatóak további gépek egyéb csomagolási módokkal jó folyóképességű, száraz, nedves és fagyasztott élelmiszeripari termékekhez. A Bosch az SVC megtervezésénél az egyszerűséget, a sokoldalúságot és tisztántarthatóságot tartotta elsődlegesen szem előtt, külön figyelmet fordítva a higiénés szempontokra, amelyek segítik a gyártókat a különféle élelmiszerkezelési szabályoknak való megfelelésben. 
 
A rozsdamentes acél vázra épülő SVC korszerű felépítésének köszönhetően rendezett munkaterületet és egyszerűbb munkavégzést tesz lehetővé. Az elektromos szekrény a gépvázban kapott helyet, ezáltal csökkent a vezetékek, illetve kábelek száma és hossza. A gyors és szerszámnélküli átváltók időt takarítanak meg. Az SVC egyszerűen kezelhető az intuitív ember-gép kezelőfelületen (Human Machine Interface/HMI) keresztül, így csökken a betanítási idő, és növekszik a termelékenység.
 

Sokoldalúság a terméktől a csomagig

Az SVC olyan sokoldalú felhasználási lehetőséget kínál a gyártók számára, amely alkalmassá teszi gyakorlatilag bármilyen, jó folyóképességű termék csomagolására, valamint elősegíti a gyors reagálást a változó végfelhasználói igényekre. A termékek skálája az érzékeny, száraz csecsemőtápszerektől a dióféléken, édességeken, kevert salátákon, sajton, fehérjéken, fagyasztott termékeken át sok mindent magában foglal. A platformtechnológia többféle tasaktípust is támogat, ilyenek a tömlő-, az oldalredős, az álló-, a redős-talpas és a talpas tasak, különböző visszazárható és könnyen nyitható kivitelben, 400 mm-ig különböző méretekben. A gyártók a kívánt hegesztési technológiát is megválaszthatják, ez lehet többhőmérsékletű hegesztés (PHS), hegesztés (HS) vagy ultrahangos hegesztés. 
 

Higiénia a termékbiztonságért

Az SVC tervezésénél fontos szempont volt az egyszerű tisztán tarthatóság, ugyanakkor a higiéniai jellemzők széles skálájának való megfelelés egyedi vásárlói igények szerint. A száraz tisztítórendszer alapszintű tisztítást biztosít a legtöbb szárított élelmiszer és porállagú termék csomagolása esetén. Nedves tisztításhoz az SVC egyszerű tisztítószerekkel áttörölhető. Amennyiben a termékek különleges jellemzői miatt intenzívebb, habos tisztításra van szükség, az SVC lemosható „washdown”
konfigurációban is elérhető.
 
A platform első eleme egyszerű felépítésével a könnyű kezelhetőséget és
tisztán tarthatóságot támogatja
 
A további higiéniai jellemzői között említhetők a lejtős rozsdamentes acél felületek, amelyek gondoskodnak a megfelelő elvezetésről, és megakadályozzák az élelmiszermaradványok lerakódását. A furatok és nyílások kiiktatása, illetve a kevesebb mennyiségű kábel szintén hozzájárul a higiénikus környezethez. A fokozott higiénés körülményeket biztosító egyéb opciók között találhatunk olyan alkatrészeket például, mint a rozsdamentes acél görgők és a formázószettek. 
 

Gyors fóliaadagolási sebességek

Az SVC fóliaadagolójának tervezésénél szintén fontos szerepet játszott az ergonómia: a 45 fokos dőlésszög ideális hozzáférést biztosít a gépkezelő számára, ugyanakkor az új fóliatekercs befűzése is kevesebb időt vesz igénybe. A korábbi csomagológépekhez képest kevesebb görgővel rendelkezik, ami növeli a percenként elkészült tasakok számát. A teljes körű preventív karbantartás (Total Preventive Maintenance/ TPM) a tervezési filozófia része, így a gyártók biztosak lehetnek abban, hogy a termelés folyamatosan a legnagyobb hatékonysággal zajlik. 
 
www.boschpackaging.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek