Szabványosított komponensek a sávvezetőhöz

2020. március 13., péntek, 06:00

Címkék: Meusburger normália normáliák precíziós szerszámok sávvezető szerszám szerszámgyártás szerszámtechnika

A lyukasztó szerszámok sok komponensének előállítása gyakran kis darabszámokban történik, ami nagy ráfordítást igényel és drága – így van ez például a sávvezetők esetében is. A szabványosított alkatrészek használata megoldást nyújt erre. Az előnyök között szerepelnek az azonnali rendelkezésre állás, a különféle sávvezetők kombinálhatósága a lyukasztó szerszámon belül, valamint a konstrukcióhoz rendelkezésre bocsátott CAD-adatok. A következő cikkben a Meusburger különböző megoldásait vizsgáljuk meg behatóbban a sávvezetők vonatkozásában.

E 5632 vállas sávvezető, rugós

A rugós vállas sávvezető különböző sáverősségekhez használható, és az edzett kivitelnek köszönhetően maximálisan kopásálló. A korlátozott beépítési hellyel rendelkező szerszámok esetében 10 mm rugóátmérőtől helytakarékosan beépíthető a rendelkezésre álló furatba.

Beépítési példa – rugós vállas sávvezető (Forrás: Meusburger)

E 5634 szögletes sávvezető, rugós

A szögletes sávvezetőt főként akkor használják, ha oldalsó kicsípések vannak, ezáltal túl kevés felfekvő felület áll rendelkezésre. Az intelligens konstrukció révén ez a sávvezető közvetlenül a nyitási síkból szerelhető. A középre helyezett vállas illesztőcsavarnak köszönhetően csak kevés beépítési helyre van szükség a stancszerszámon belül. A vállas illesztőcsavar hosszúsága meghatározza a sávvezető rugóútját. A szimmetrikus felépítés lehetővé teszi a szögletes sávvezető mindkét oldali használatát.

Beépítési példa – rugós szögletes sávvezető (Forrás: Meusburger)

A következő beépítési példán látható, hogy a szögletes sávvezető optimálisan alkalmas az oldalsó kicsípések esetén. Ezenkívül további előnyt kínál a szabványosított komponensek alkalmazása által: a különféle sávvezetők optimálisan illeszkednek egymáshoz, így a stancszerszámban tetszőlegesen kombinálhatók.

Rugós szögletes sávvezető (Forrás: Meusburger)

E 5636 sávvezető léc

A sávvezető lécet alapvetően sávemelővel együtt használjuk. A felső csavarozásnak köszönhetően közvetlenül a nyitási síkból beszerelhető. Az edzett kivitel maximálisan kopásálló. A bemeneti lejtő lehetővé teszi a lyukasztó sáv biztonságos bevezetését. Ezenkívül a szimmetrikus felépítés révén mindkét oldalon használható.

Az oldalsó lyukakkal rendelkező sávokhoz optimális (Forrás: Meusburger)

E 5640 vállas sávemelő

Ez a kis átmérőjű kivitelek révén a korlátozott beépítési hellyel rendelkező szerszámok esetében használható. A startfuraton keresztül elkészíthető egy átmenő furat egy kereső stift számára. A vállas sávemelő hosszúságai is illeszkednek a vállas sávvezetőhöz. Ezáltal az alkatrészek kombináltan használhatók.

E 5636 sávvezető léc E 5640 vállas sávemelővel (Forrás: Meusburger)

E 5644 szögletes sávemelő

A szögletes sávemelő nagy fekvőfelülete nagyobb stancolások esetén is biztosítja a lemezsáv folyamatbiztos emelését és előtolását. Itt is integrált egy startfurat egy átmenőfurat beviteléhez a kereső stift számára. Az összes funkcionális méret a mindenkori lapvastagságokhoz igazodik. Az összes termék raktárról szállítható.

Szögletes sávemelő (Forrás: Meusburger)

www.meusburger.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek