Prima Power innovációk az EuroBLECH kiállításon

Válassza ki a tökéletes kombinációt!

2018. december 18., kedd, 06:00

Címkék: élhajlítás EuroBLECH 2018 fiber lézer Lang & Társai Kft. lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia Prima Power

A Prima Power vásári standja szinte egy az egyben leképezte a kiállítás hivatalos mottóját („Belépés a digitális valóságba”). Az 1 400 m2-es standon bemutatott innovációkat a digitális gyártás jegyében fejlesztették ki, és kiváló kombinációt képeznek az automatizált gyártás megteremtéséhez.

A gépek és szoftverek sokféle módon kombinálhatók, így számtalan egyedi igényhez adaptálhatók. A termékcsalád kombinálhatóságának és modularitásának védjegyeként a Prima Power az ősi kínai kirakójátékot, a Tangramot választotta, ami hét egyszerű mértani alakzatot tartalmaz, amelyek végtelen formájú kombinációkban állíthatók össze a legegyszerűbbtől a legösszetettebbig. A Tangramhoz hasonlóan a Prima Power sztenderd moduljai rendkívül speciális megoldások végtelen kombinációjává állíthatók össze. A modulok közötti kapcsolatot és a kombinációk tökéletes működését a szoftvermegoldások teszik lehetővé. Az ipar 4.0 kompatibilis szoftvermegoldások valósítják meg az egyes elemek közötti kommunikációt, valamint az egyes kombinációk hatékony integrálását a gyárba, vagyis a Tangram 4.0 szoftverkörnyezetbe, ahol az ősi játék bölcsessége a legfejlettebb digitális technológiákban él tovább.

A digitális valóság vezető szerepet játszott az olasz gyártó standján. A kiállított gépek élő működését rendkívül realisztikus VR szimulációk egészítették ki, a látogatók így a fejlett lemezmegmunkáló technológia minden részletét felfedezhették. Innovációkból pedig nem volt hiány. A világon először láthatta a nagyközönség a BCe Smart panelhajlítóból és az eP-0520 éhajlító gépből épített robot-integrált hajlítócellát. A lézeres termékvonalban a nagy munkaterű új Laser Next 2141 3D fiber lézergép, a Laser Genius 1530 2D lézervágó, az LST munkadarab-mozgató robot, valamint a Combo Tower tárolótorony mutatkoztak be első alkalommal nemzetközi szinten. A stancolásra és fiber lézervágásra egyaránt alkalmas Combi Genius 1530 kombigép egy új verzióban került bemutatásra, amely leegyszerűsíti a gép telepítését és karbantartását. A géphez a kiállításon a Compact Express automatikus munkadarab betöltő/kirakó rendszert csatlakoztatták.

A PSBB – lyukasztás, darabolás, tárolás, hajlítás – rugalmas gyártósor a PCD (Picking & Centering Device) rendszerrel az automatikus tárolóból kivett nyers lemezekből kiváló minőségű alkatrészeket készített emberi beavatkozás nélkül. A technológiák tökéletes kombinációja az intelligens szoftvercsalád révén állhatott össze, amely összeköti a gépeket, figyelemmel kíséri a teljes gyártási folyamatot, és automatikus folyamatokat hoz létre a megrendeléstől a kiszállításig.

Új integrált robotos élhajlító rendszer

Világpremierként mutatkozott be a Prima Power új robot-integrált élhajlító rendszere az EuroBLECH kiállításon. A rendszer magas hatékonysága a cellában található gépek és a robot egyszerű és gyors offline programozhatóságából fakad.

Az új integrált rendszert egy BCe Smart panelhajlító, egy 7 tengelyes antropomorf robot és egy eP-0520 éhajlító gép alkotják. A konfigurációt egy, a nyersanyagnak számító fémlemezeket adagoló szeparátor, egy központosító asztal, valamint egy, a megmunkálandó munkadarabokra vagy a kész alkatrészek rakásolására szolgáló irányváltó egészíti ki.

A beruházás legmagasabb hatékonyságának biztosítása érdekében a rendszer számos üzemmódban működtethető:

  1. integrált feldolgozás a BCe Smart és az eP gépekkel, miközben az alkatrészeket a robot mozgatja;
  2. a BCe Smart automatikus működése a robot által adagolt alkatrészekkel, miközben az eP gép készenléti üzemmódban van;
  3. a BCe Smart manuális működtetése, miközben a robot az eP gépet szolgálja ki;
  4. a BCe Smart és az eP gépek manuális alkatrész-kiszolgálása, miközben a robot készenléti üzemmódban van.

Az integrált robot-hajlító rendszer számos üzemmód opciója kiemelkedő fontosságú. Az ügyfelek maximálisan ki tudják használni a cella előnyeit, hiszen a rendszer kis és nagy gyártási tételek mellett is hatékony. A panelhajlító manuális alkatrész-kiszolgálása során a kézi üzemmód sokoldalúságát az automatikus működtetésű élhajlító cella termelékenységével kombinálhatjuk.

Az integrált rendszeren belül az élhajlító képes olyan alkatrészek végső megmunkálására, amelyek térbeli vagy geometriai jellemzői nem teszik lehetővé a panelhajlítóban történő teljes feldolgozást. A rendszer ezáltal hihetetlenül sokoldalú, alkatrészek széles körének megmunkálására alkalmas, például beltéri ablakok vagy külső peremek íveinek kialakítására, amelyekhez a panelhajlító gépek csak nehezen tudnának hozzáférni.

Kisebb gyártási darabszámok esetén a BCe Smart gépet jellemzően manuális üzemmódban működtetik, a robot pedig lehetővé teszi akár 2 850 mm hosszú, 2,5 mm vastag és 85 kg súlyú lemezalkatrészek behelyezését és kirakodását, amivel egy, de inkább kettő gépkezelő munkája helyettesíthető ebben a nehéz és monoton feladatban.

Laser Next 2141 – rugalmasabbá vált a világ leggyorsabb gépe

Hannoverben debütált nemzetközi szinten az új Laser Next 2141 3D fiber lézergép, amelyet áprilisban a cég torinói központjában láthatott először a nagyközönség. A lézergépet az egyszerűség és a multifunkcionalitás jegyében fejlesztették ki, így számos ipari szektorban – például a műhelyekben, a présüzemekben, az autó- és légiiparban, valamint a mezőgazdaságigép-gyártásban – képes kiszolgálni a fémjelzett alkatrészeket gyártó vállalkozások igényeit.

A kategóriájában a legnagyobb (4 140 × 2 100 × 1 020 mm) munkatérrel, mégis nagyon kompakt méretekkel rendelkező gép gyakorlatilag bármilyen fémjelzett 3D, illetve lemezalkatrész elkészítésére képes. Technológiai paraméterei lehetővé teszik a vágás és a hegesztés közötti könnyű váltást is.

A 3 vagy 4 kW-os fiber lézerrel rendelhető Next 2141 tökéletes egyensúlyt alkot a sebesség, a pontosság és a megbízhatóság szempontjából. A főtengelyeken elhelyezett lineárhajtás, a lézerfej direkt hajtása, valamint a modern vezérlőrendszerek a kategória egyik legmagasabb elérhető dinamikáját biztosítják a 120 m/perc tengelyenkénti sebesség és a 208 m/perc pályagörbe-sebesség elérésével. A gyorsaság nagy pontossággal (Pa és Ps = 0,03 mm), rendkívül nagy munkatérrel és magas teljes eszközhatékonysággal (OEE) párosul.

A Laser Next 2141 számos konfigurációban elérhető, így minden üzem megtalálja a számára ideális verziót. A fix asztallal szerelt modellekben a teljes munkatár kihasználható, a nagy elérés így ideális a nagy méretű alkatrészek megmunkálásához. Az osztott kabinú verzióban a munkateret két részre osztják, amelyekben az alkatrészeket eltérő feldolgozási eljárással lehet megmunkálni, vagy teljes biztonság mellett be-, illetve kirakodni. A forgatható asztalú változatokban a gép leállítása nélkül (fedőidős működési mód), gyorsabban kezelhetők az alkatrészek, a shuttle modellek esetén pedig az asztal kihúzható, így komplex beállítások esetén a nagy és nehéz alkatrészek a munkaterületen kívül is kezelhetők.

További információk a Prima Power gépekkel kapcsolatban:

Lang & Társai Kft.

Tel.: 72/511-156

E-mail: info@langtool.hu

www.primapower.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek