Pontosság és automatizálás a raktártechnikában

Leuze electronic újdonságok a LogiMAT 2018 kiállításon

2018. február 22., csütörtök, 06:00

Címkék: intralogisztika Kvalix Leuze LogiMAT LogiMAT 2016 raktár raktári automatizálás szenzor szenzortechnika

A konvejor- és tárolórendszerek területén jártas Leuze electronic intelligens szenzormegoldásokat mutat be a 2018. március 13–15. között Stuttgartban sorra kerülő LogiMAT szakkiállításon. Az intralogisztikai megoldások és a folyamatmenedzsment nemzetközi szakvásárára kilátogatók a tárolóeszközök finom pozicionálására és az optikai nyomon követésre kifejlesztett megoldásokkal is megismerkedhetnek.

A Leuze electronic a 7. pavilon A61 standján mutatja be a sokéves tapasztalat alapján kifejlesztett legújabb termékeit. „A több mint 50 éves tapasztalat és az ügyfeleinkkel kialakított szoros kapcsolat révén valódi szakértővé váltunk a szállítószalagok és tárolórendszerek területén, így egyedi szenzormegoldásokat tudunk fejleszteni ügyfeleink számára” – jelentette ki Matthias Göhner, a Leuze electronic intralogisztikai üzletágvezetője. A LogiMAT 2018-on a cég két új fejlesztést mutat be az optikai szenzorok területéről: az IPS 200i a jelenleg elérhető legkisebb kamerás szenzor tárolóeszközök precíz pozicionálásához.

A kompakt kialakításnak köszönhetően az IPS 200i szenzor minimális telepítési helyet igényel a magasraktárak tárolóeszközeiben, és ideális megoldás kis méretű alkatrészek tárolói és azonos mélységű raklapokat tartalmazó magasraktárak számára. A vállalat fejlesztési iránya az egyszerű alkalmazhatóságot sem téveszti szem előtt, ezért az új IPS 200i szenzor is könnyen üzembe helyezhető a webalapú konfigurációs eszközzel. További segítséget jelent a LED-kijelzőkkel felszerelt irányítórendszer. A beállítások közvetlenül az érzékelőn is elvégezhetők. Az erős, környezeti fénytől független infravörös LED-világításnak köszönhetően az eszköz rugalmasan használható a teljes, akár 600 mm-es munkatartományban. A hűtőkamrákban történő alkalmazáshoz beépített fűtőrendszerrel felszerelt modell is elérhető, ami –30 °C-ig történő használatot is lehetővé tesz. A szenzor csökkenő leolvasási képességét időben felismerő állapotfigyelés csökkenti az állásidőt, valamint javítja a rendszerek rendelkezésre állását és költséghatékonyságát.

A jelenleg elérhető legkisebb kamerás szenzor: az IPS 200i érzékelő magasraktárak tárolóeszközeinek precíz pozicionálásához alkalmazható

„Szintén új fejlesztésnek számít a kifejezetten a rugalmas optikai nyomon követés számára ajánlott OGS 600 szenzor” – tette hozzá a Leuze electronic szakértője. Az új érzékelő a gyártótéren és a raktárakban a termékek mozgatására használt szállítóeszközök költséghatékony automatizálását teszi lehetővé. A padlójelölés élérzékelésének és a hajtás által közvetlenül felhasználható vezérlőjelnek köszönhetően az optikai jelzés könnyen követhető, a jármű vezetése a legegyszerűbb módon automatizálható. Az OGS 600 kompakt kialakítása és a padlóhoz mért alacsony – mindössze 10 mm – minimumtávolság révén a szenzor lapos szállítóeszközökhöz is integrálható. A különböző detektálási sebességű és válaszidejű modellek alkalmazások széles körét fedik le, így a szenzor még szűk kanyarok és nagy sebességek esetén is jól használható.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.leuze.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek