Növeli a gépek teljesítményét az új szervomotor

A Kinetix VPC szervomotor növeli a termelékenységet és a hatékonyságot a tartós üzemű alkalmazásoknál.

2017. július 07., péntek, 06:00

Címkék: elektromos hajtás hajtás hajtásrendszer hajtástechnika motor Rockwell Automation szervomotor

A sebesség pénz, különösen azoknál a gyártóknál, akik olyan folyamatokat működtetnek, mint az átcsévelés, a nyomtatás vagy a tekercselés. A Rockwell Automation új Allen Bradley Kinetix VPC szervomotorjaival a gyártók nagyobb sebességgel és nyomatékkal tudják üzemeltetni a gépeket, jelentősen növelve a gép termelékenységét.

„A Kinetix VPC szervomotor huzamosabb ideig képes folyamatosan nagy nyomatékot leadni nagy sebesség mellett” – foglalta össze David Rajala, a Rockwell Automation termékmenedzsere. „Belső elhelyezkedésű mágnesei lehetővé teszik a mezőgyengítést, amely csökkenti az elektromágneses ellenállást, így a gép a motor névleges sebessége felett is elviseli a folyamatos terhelést. A gyártók így képesek nagy sebességgel és állandó teljesítménnyel működtetni a csévelő gépsorokat.”

A motor hűtőventillátora és hűtőbordái biztosítják a megnövelt nyomatékot és teljesítményt. Ráadásul, a nagyobb felbontással és pontossággal rendelkező encoder opciók precízebb és érzékenyebb vezérlést valósíthatnak meg, ami különösen a nyomdaipar számára értékes tulajdonság.

A Kinetix VPC szervomotor több módon is segít csökkenteni a kiesési időtartamot. Nagyobb, erősebb csapágyakkal működik, ami 60 százalékkal növeli az L10 névleges élettartamot. A tápellátást és visszajelzést egyesítő opcionális szimpla kábel csökkenti a beszerelési, beállítási és karbantartási időtartamot a kettős kábeles motorokhoz képest. Ezenfelül a gyorsan cserélhető ventilátor a helyszínen cserélhető, ami maximális működési időtartamot biztosít.

Az új motor teljesíti vagy meghaladja az IE4 hatékonysági besorolás követelményeit, ami azt jelenti, hogy a gép energiát takarít meg egy IE3 vagy alacsonyabb besorolású motorral szerelt géphez képest. A Kinetix 5700 szervovezérlőkkel használva a Kinetix VPC szervomotorok lehetővé teszik a gyártók számára a kisebb áramerősségen való üzemeltetést, mintha nagyobb, energiaigényesebb motorokat és vezérlőket használnának.

A Rockwell Automation Kinetix VPC motorja integrált talpas szerelhetőséggel is rendelkezik, hogy alternatívát kínáljon a hagyományos peremes szerelés mellett. Ez előny lehet számos olyan alkalmazásnál, ahol inkább a talpas szerelés a célravezető.

A Kinetix VPC szervomotorok jelenleg kizárólag a Kinetix 5700 szervovezérlővel való használatra készülnek. A Rockwell Automation tervei szerint a jövőben megvizsgálja az egyéb vezérlőkkel való felhasználhatóságát is.

A Rockwell Automation Integrated Architecture platform részeként a Kinetix VPC szervomotor és a Kinetix 5700 szervovezérlő a Rockwell Software Studio 5000 fejlesztőkörnyezetében programozhatók. Ez az integrált tervezési filozófia segíti a gépek üzembehelyezésének felgyorsítását és csökkenti a manuális hibák előfordulásának valószínűségét.

www.rockwellautomation.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek