Nagy fogaskerekek forgó szerszámos lefejtő forgácsolása

3-as modulú fogaskerék-fogazás speciális fogaskerékgyártó gépek nélkül

2019. november 25., hétfő, 06:00

Címkék: forgácsolás forgácsoló_szerszám HORN lapka precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

A nagyobb modulok előállítására szolgáló eljárással nagyon rövid megmunkálási idő érhető el, különösen a belső fogazású fogaskerekek esetében. Nagyobb modulok forgó szerszámos lefejtő forgácsolásához nagy és merev maró-eszterga központokra van szükség, amelyek megkönnyítik a munkadarab és a szerszám mozgásának pontos szinkronizálását. A Horn – a kis méretű, keményfém skiving szerszámok terén szerzett tapasztalatának köszönhetően – a meglévő kompetenciát már nagyobb modulok gyártására is kiterjesztette.

A szerszámrendszer az S117 típusú lapkára épül. Az egyélű szerszám szabadalmaztatott lapkafészke pontos rögzítést és pozicionálást biztosít a rendszer egészének, így a nagy merevség mellett magas cserepontosság érhető el. A forgácstörő geometria és a lapkák közvetlen menetes csatlakoztatása lehetővé teszi a forgács megmunkálási zónából történő nagyon hatékony eltávolítását. Minden vágóélre közvetlenül belső hűtővízcsatorna irányul.

A Horn forgó szerszámos lefejtő forgácsolási megoldásait kifejezetten átfogó alkalmazási spektrumra tervezték. A megmunkálás előtt az egyes alkalmazások megvalósíthatóságát a HORN mérnökei ellenőrzik, a folyamatra vonatkozó ajánlásokat pedig megbeszélik a felhasználóval.

Az S117 lapkatípuson alapuló szerszámrendszer lehetővé teszi a fogaskerekek speciális fogaskerékgyártó gépek nélküli fogazását (Forrás: Horn/Sauermann)

A Horn portfóliója szerszámok széles skáláját tartalmazza a különféle fogaskerék-geometriák előállításához, az 0,5-östől a 30-as modulokig. Függetlenül attól, hogy az alkatrész egyenes fogazatú hengereskerekekhez, tengely-agy kötésekhez, csigatengelyekhez, kúpkerékhajtásokhoz, fogaskerékhajtásokhoz vagy testreszabott alkalmazásokhoz tartozik-e, az adott fogprofilok rendkívül költséghatékonyan állíthatók elő maró vagy véső szerszámokkal. A skiving szerszámok széles választéka meggyőző bizonyíték a cég fogaskerék-megmunkálási kompetenciájának. A folyamat több mint egy évszázada létezik, de csak azóta jelent meg az alkalmazások szélesebb körében, mióta a megmunkálóközpontok és a tökéletesen szinkronizált orsókkal és a folyamatra optimalizált szoftverrel ellátott univerzális esztergagépek teljes mértékben képesek voltak adaptálni a rendkívül összetett technológiákat.

www.phorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek