Multiplaz-3500 hordozható plazma rendszer

Folyamatos működtetésre tervezett berendezés, széles körű alkalmazási lehetőségekkel

2013. július 26., péntek, 07:44

Címkék: Abit 2000 Kft. hegesztés hegesztéstechnika plazmavágó

A Multiplaz-3500 hordozható plazma rendszer alacsony hőmérsékletű plazmaforrás, amelyet a hegesztő-/vágófejbe, működtetés előtt helyezett technológiai közegből nyert párából lehet kinyerni, miután ionizációs hőmérsékletre hevült. Folyamatos működésre tervezték.

 
A Multiplaz-3500 hordozható rendszert kézi plazmavágáshoz, hegesztéshez, forrasztáshoz, keményhegesztéshez, valamint vastartalmú és nem vastartalmú fémek − ide tartoznak ezek ötvözetei −, illetve tiszta, ötvözetlen acél, öntöttvas, réz és rézalapú fémek, rozsdamentes acél, alumínium és alumínium ötvözetek,  keményforrasztásához (különböző fémek csatlakoztatásához) fejlesztették ki. Ez a berendezés alkalmazható elválasztó plazmavágásra különböző nemvezető, nem tűzveszélyes anyagok esetében, idetartozik a cement, a beton, a tégla, kerámzit (haydite) aggregátumok, kvarcüveg stb.
 
Működés közben
 
A berendezés egyfázisú elektromos rendszerről működtethető, a hegesztéshez és keményforrasztáshoz etilalkohol (etanol) vizes oldatát, a vágáshoz pedig tisztán vizet használva. A Multiplaz-3500 hordozható plazma rendszer alacsony hőmérsékletű plazmaforrás, amelyet a hegesztő-/vágófejbe, működtetés előtt helyezett technológiai közegből nyert párából lehet kinyerni, miután ionizációs hőmérsékletre hevült. Ezt a berendezést folyamatos működtetésre tervezték (100%-os aktív ciklusokkal). Ennek a rendszernek plazma hegesztő-/vágófeje és tápellátása van. A berendezés két üzemmódban használható. A MODE I. közvetett ív üzemmód. Az elektromos ív a katód és a fúvóka között jön létre. A plazmafej az egyetlen szerelvény, ami energiát bocsát ki a megmunkálandó anyagra.
 
Multiplaz 3500 készlet és tartozékai
 
A MODE II. közvetlen ív üzemmód. A vezető munkaanyag része a vágási (hegesztési) áramkörnek, illetve az elektromos ív a munkadarab és plazmafúvókában lévő katód között jön létre. Mindez jelentősen megnöveli a megmunkálandó anyagra leadott hőenergiát. A gép kizárólagos magyarországi forgalmazója a debreceni székhelyű Abit 2000 Kft. A gép kipróbálható és 2 év gyári garanciával megvásárolható. 
 

Műszaki előírások

Elektromos ellátás, V (egyfázisú)  100-253
Frekvencia, Hz 50-60
Maximum teljesítményigény, KWt - 220 V hálózati feszültség esetén 3,5
                                                    110 V hálózati feszültség esetén 2,0
Áramforrás tömege, kg (lb) 8 (17,5)
Hegesztő-/vágófej tömege szárazon, kg (lb) 0,9 (2)
Folyadékfogyasztás, liter/óra 0,25
Alapjárati feszültség, V (kevesebb mint) 68
Hegesztő-/vágófej gőznyomás, bar (psi) 0,4-1,2 (5,7-17)
Működési ciklus, % 100
Áramforrás méretei (h x m x sz), mm 80 x 190 x 140
                            (h x m x sz), hüvelyk 15 x 7,5 x 5,5
Hegesztő-/vágófej méretei (h x m x sz), mm 205 x 194 x 60
                                      (h x m x sz), hüvelyk 8 x 7,5 x 2,5
Tápkábel hossza, m (láb) 2 (6,5)
 
www.abit2000.hu
 
A cikk megjelent a Techmonitor magazin 2013. júniusi számában
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek