Mértékadó az üzemen belüli logisztikában

Az Ipar Legjobbja, Red Dot Design Díjak, a Legjobb Logisztikai Márka és az Év Targoncája – az év első felében a Jungheinrich mindezen elismeréseket elnyerte.

2017. december 01., péntek, 06:00

Címkék: anyagmozgatás év targoncája Jungheinrich logisztika magasraktár raktár raktárlogisztika Red Dot Design targonca

A díjakat általában rendkívüli innovációknak, kiemelkedő termékeknek vagy új dizájnmegoldásoknak ítélik oda. A díj nyertesét szakmai zsűri, szakmai magazinok olvasói vagy az ágazat szakemberei választják ki – néhány esetben mindezek összessége. A nevezett termékek és folyamatok számos teszt- és értékelési folyamaton mennek keresztül. A verseny rendkívül kiélezett. A végén csak a legjobbak nyernek.

Az EKX 516 típusú magasraktári targonca nyerte a Best of Industry Díjat

A Best of Industry Díjjal a nagy hagyományokkal rendelkező kiadócsoport, a Vogel Business Media azokat a megoldásokat jutalmazza, melyek már valamilyen ipari díjat nyertek, vagy amelyekről rendkívüli piaci visszajelzések érkeznek. Az EKX 516 típusú targonca a 2016-os Év Targoncája Díj elnyerésével kvalifikálta magát erre a díjra. A jelölteket kutatókból és szakemberekből álló zsűri, valamint a német MM magazin olvasói egy részletes kiválasztási folyamat után választják ki tíz kategóriában. A Jungheinrich már 2016-ban egyszer elnyerte a díjat az anyagáramlás kategóriájában logisztikai interfész szoftvermegoldásával.

A mértékadó EKX 516

Legújabb motortechnológiájával, legmodernebb vezérléstechnikájával és könnyűszerkezetével a Jungheinrich EKX típusa évek óta mértékadó az ágazatban. Kiemelkedik kategóriájában legalacsonyabb energiafogyasztásával és az akár 1 600 kilogrammos teherbírásával. Az EKX 516 maximális emelési magassága 17,5 méter.

Az EKX 516 alapja a Jungheinrich teljesen újonnan fejlesztett motortechnológiája. A Jungheinrich ennél a típusnál alkalmazott először szinkron hajtómotort: kombinálta a szinkronmotorok nagy teljesítményét és energiahatékonyságát a váltóáramú aszinkronmotorok költség- és karbantartási előnyeivel.

Az innovatív Jungheinrich lengéscsillapító rendszer egy szabadalmaztatott világújdonság a magasraktári targoncák piacán. A rendszer jobb menettulajdonságokat garantál egyenetlen talajon, növeli a rakodási teljesítményt, és nagyobb biztonságot nyújt. Az EKX 516 innovatív kezelési koncepciója mindemellett optimális munkahelyet biztosít a kezelőnek.

Az új EKX 516 típus különböző modulokkal rendelkezik a folyamatintegrációhoz. Ilyen például többek között az RFID-technológia, a redundáns magasság- és útmérés, valamint a logisztikai interfész. Az opcionálisan rendelhető Jungheinrich raktárnavigáció, a „Warehouse NAVIGATION” alkalmazásnak köszönhetően a gyakorlatban akár 25 százalékkal nagyobb teljesítmény is elérhető félautomata célmegközelítéssel.

Kétszeres Red Dot Design Díj

A Jungheinrich sorozatban második éve nyerte el Red Dot Design Díjat, sőt ismét kétszeresen. A járművek kategóriájában mind az EKX 516 típusú magasraktári targoncát, mind pedig az ERE 120/125/225 típusú elektromos raklapszállítót kitüntették.

Az ERE 120/125/225 típus a raklapszállító targoncák legújabb generációjához tartozik. Moduláris felépítése több mint 4 000 különböző konfigurációs lehetőséget biztosít, melyek igény szerint a targonca rakodási, szállítási vagy alkalmazási teljesítménye szerint variálhatóak. A Jungheinrich ily módon igyekszik megfelelni az ügyfelek egyre sokrétűbb és nagyobb rugalmasságot igénylő kihívásainak. A széles variációk ellenére az ergonomikus kialakítású „ember-gép” csatlakozási pontok, valamint a hozzáférési és a rakodási rendszerek minden esetben ugyanott érhetőek el, és 100 százalékban felismerhetők.

A Jungheinrich a „Legjobb Logisztikai Márka” 2017-ben

A hamburgi intralogisztikai specialista immáron második alkalommal nyerte el a megtisztelő címet, melyet a LOGISTIK HEUTE szakmai lap és a Logisztikai Szövetségi Egyesület (BVL) ítél oda minden évben a legjobbaknak. Az „Anyagmozgatás és raktártechnika, komissiózás” kategóriában a LOGISTIK HEUTE olvasói, valamint a BVL tagjai közül a Jungheinrichre szavaztak a legtöbben. Összesen több mint 260 vállalat szállt versenybe a „Legjobb Logisztikai Márka” címért.

Helyezések az „Anyagmozgatás és raktártechnika, komissiózás” kategóriában:

  1. Jungheinrich
  2. SSI Schäfer
  3. Still

„Sorozatban másodszor kaptuk meg a Legjobb Logisztikai Márka címet, amely megerősítése sikeres és konzekvens stratégiánknak, miszerint az üzemen belüli logisztika területén teljes körű megoldásokat tudunk biztosítani – nyilatkozta dr. Klaus-Dieter Rosenbach, a Jungheinrich logisztikai rendszerekért felelős igazgatója. – Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a fontos megmérettetésben valamennyi versenytársunkat megelőztük. Ez azt bizonyítja, hogy a Jungheinrich szakértelmének és tapasztalatának köszönhetően különleges bizalmat vívott ki az ágazatban partnerei között. A jövőben továbbra is megbízható termékekkel, részletesen átgondolt folyamatokkal és kitűnő szervizszolgáltatásokkal fogjuk ügyfeleinket támogatni.”

IFOY AWARD – Special of the Year 2017

Az „Év Különlegessége” kategóriában a Jungheinrich Indoor helymeghatározó rendszere nyerte el a 2017-es IFOY Awardot (Év Targoncája Díjat). A nemzetközi zsűri az anyagmozgató gépek egyszerű helymeghatározására kifejlesztett intelligens rendszert választotta az év specialitásának. A rendszer a fogyasztói területen már ismert alkalmazást használja. Minden targoncát okostelefonnal szerelnek fel, melyek a raktárban telepített jelzőkkel kapcsolatba lépve kiszámítják a targonca adott helyzetét, és az adatokat egy szerverre továbbítják. Az alkalmazás segítségével a targonca pozíciója bármikor meghatározható, és számos további kiértékelés készíthető. A pozíciók szerint mind azonnal, mind visszamenőlegesen hívhatók le riportok, illetve elemzések a targoncák mozgásáról. A webalapú szoftver intuitívan használható, és lehetőséget biztosít a felhasználónak a betekintésre, valamint a változtatásra.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek