Még színesebb palettával érkezik a Sodick az EMO-ra

A standon a már jól ismert tömbös szikraforgácsoló gépek, valamint a továbbfejlesztett OPM250L 3D fémnyomtató mellett idén két világpremier is helyet kap

2017. augusztus 16., szerda, 06:00

Címkék: 3D 3d fémnyomtatás 3D nyomtatás additív gyártás EMO Hannover fémnyomtatás ic-Hungary OPM250L Sodick szikraforgácsolás szikraforgácsoló

A Sodick már több évtizede jelen van Magyarországon, az utóbbi években azonban – a megbízhatóságnak, teljesítménynek és nagyszerű szerviztámogatásnak köszönhetően – egyre elterjedtebbek mind a huzalos, mind a tömbös szikraforgácsoló gépek.

A sorozatok követték egymást, a „MARK” jelölésű gépeket szép lassan leváltotta az AQ, valamint az AG sorozat. Pár évvel ezelőtt az Smart technológiák integrálása révén az SL (Smart Linear) gépek kezdtek tért hódítani, tavaly óta azonban a legújabb ALC és VL sorozat gépei közül válogathatunk.

Az X irányú mozgástartomány a VL sorozat tagjain lehet 400, illetve 600 mm, és ugyanezek a méretek találhatók meg az ALC Premium gépeken is. A Sodick bejelentése szerint a 2017-es hannoveri EMO szakkiállításon azonban két újdonságot is láthatunk majd.

VL600QH: gyorsabban, magasabbra, erősebben

A 2015-ös bemutatásuk óta a VL gépek töretlen sikernek örvendenek, hiszen a gyártás folyamán használt költséghatékony megoldások nem mentek a minőség rovására. Kiváló eredmények születnek ezeken a gépeken mind a pontosság, mind a felületi minőség és a sebesség területén. A gyártó ezért úgy döntött, hogy még szélesebb réteget szeretne lefedni, ezért az idei EMO-n bemutatják a VL600QH gépet is. A pontos specifikáció csak a kiállítás után lesz elérhető, de annyit már tudhatunk, hogy a gép Z irányú mozgástartománya 500 mm, az elárasztásos vágási magasság pedig 480 mm. A gép ennek megfelelően egy átdolgozott, még megbízhatóbb befűzőrendszert kap. A generátor is finomhangoláson esett át, így a gépre valóban illik a „Gyorsabban, magasabbra, erősebben” hármas jelszó.

ALC800G: bővül a Premium modellek sora

Az ALC400G és ALC600G modellek minden területen a legjobbat nyújtják: kiváló pontosság, akár Ra0,1 µm felületi érdességet biztosító generátor, prémium funkciók, mint például automata tartályemelés, 3D modellkezelés, 60 A generátor. Az EMO-n munka közben is láthatjuk majd a sorozat új tagját, az ALC800G Premium gépet. A mozgástartomány X és Y tengelyeken 800 × 600 mm, Z tengelyen pedig 500 mm.

ALC400G

A lecke fel van adva az új gépnek, hiszen az elődje, az AQ750L modell nagyszerű karriert futott be. Több mint 15 éven keresztül volt gyártásban, és az 1 000-nél is több értékesített „példány” jól jelzi, hogy itt is egy megbízható gépről beszélhetünk.

Az EMO-n a Sodick standjánál láthatjuk majd a már jól ismert tömbös szikraforgácsoló gépeket, valamint a továbbfejlesztett OPM250L 3D fémnyomtató gépet is.

Találkozzunk 2017. szeptember 18–23. között Hannoverben, az EMO szakkiállításon!

13. pavilon, A86. stand

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek