Még gyorsabb lett a világ legrugalmasabb 3D lézerrendszere

A TruLaser Cell 7040 kínálja a lézerforrások legszélesebb választékát, valamint a legmagasabb lézerteljesítményt

2019. február 04., hétfő, 06:00

Címkék: CO2 lézer lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia TruDisk Trumpf

A 2018-as EuroBLECH szakkiállításon mutatkozott be a TruLaser Cell 7040, a világ egyik legtermékenyebb és legsokoldalúbb 3D lézerrendszerének legújabb generációja. A korábbi verziókhoz hasonlóan az ügyfelek az új verzió esetében is választhatnak az energiatakarékos szilárdtestlézer (diszklézer), illetve a CO2-lézerforrás között.

A választás szabadságának köszönhetően a gép széles körű anyagmegmunkálásra képes, ideértve az acélt és a könnyűfémeket is. A gépkezelők választhatnak a 2D vagy 3D vágás, illetve hegesztés között, az automatizálási funkciókkal és a feldolgozás minőségének javításával pedig a TRUMPF új modellje jelentős mértékben lépett előre a termelékenység tekintetében is. A felhasználói oldalon mindez következetesen jó minőségű alkatrészekben, kiváló reprodukálhatóságban, valamint csökkentett energia- és anyagköltségekben mutatkozik meg. Az új gép ideális olyan szektorok számára, amelyekben rövid idő alatt sokféle termékváltozatot kell legyártani, például a műhelyek, illetve az autó- és légiipari beszállítók.

Az EuroBLECH 2018 kiállításon debütált a TRUMPF TruLaser Cell 7040 lézergépe

A termelékenység növekedett, és jelentősen csökkentek a mellékidők

A nagy teljesítményű és rugalmas TruLaser Cell 7040 lézerforrások széles választékával és az elérhető legmagasabb lézerteljesítménnyel többféle megmunkálási folyamatot képes végrehajtani. A gép hatékonyságának növeléséhez a TRUMPF a mellékidőkre is nagy hangsúlyt fektetett. Ideszámítnak a feldolgozás előtti vagy utáni tevékenységek, amelyek nem az értékteremtő folyamat részei – például az újraszerszámozás vagy a gép be- és kirakodása. „A gyakran változó termékskála mellett a mellékidő jelentősége drasztikusan megemelkedik” – jelentette ki Thomas Kirchhoff, a TRUMPF termékmenedzsere.

A TruLaser 7040 keretre szerelt, forgatható optikájának intelligens beállítórendszere az optikát automatikusan a munkaterületre irányítja. Ez javítja a pontosságot, ami következetesen reprodukálható, és kiváló minőségű vágási eredményeket indukál.

A rendkívül alacsony beállítási igénynek köszönhetően a gyártás sokkal gyorsabban elindítható. A gép vezérlése mindkét sugárforrásra optimalizált vágási paramétereket tartalmaz. Ezeknek az integrált lézertechnológiai táblázatoknak köszönhetően a gépkezelőknek csak az anyagot és a vastagságot kell kiválasztaniuk, a gép pedig automatikusan kiválasztja a megfelelő vágási paramétereket a teljesítmény és a gáznyomás tekintetében. Ezáltal nem szükséges manuálisan kiválasztani a legjobb paramétereket, és a megmunkálási folyamat gyorsan elindítható. Mi több: az optimális paraméterek már az első alkatrésztől történő rögzítése növeli a megmunkálási minőséget és csökkenti a hulladék mennyiségét.

A két különböző lézerforrás lehetővé teszi a gép számára anyagok széles körének – köztük acél és könnyűfémek – megmunkálását időigényes újraszerszámozás nélkül

A termelékenység további növelése érdekében a gép a TRUMPF lézerek legújabb generációját tartalmazza. A kínálatban megtalálhatók a nagy hatékonyságú TruDisk lézerek akár 5 kW teljesítményig, valamint a már jól bevált TruFlow CO2-lézerek akár 6 kW-ig. A lézervágás során az X-Blast technológia a megbízhatóság magasabb szintjét képviseli, mert lehetővé teszi, hogy a fúvóka kétszeres távolságból munkálja meg a fémlemezt. Ez kevesebb ütközést eredményez, és még a nagyon összetett alkatrészek esetében is jobb minőségű, beégésmentes vágási eredmények érhetők el.

A vágási és hegesztési minőség javítása a legújabb TRUMPF-technológiával

A TRUMPF által kifejlesztett BrightLine Weld alacsony fröcsköléses lézerhegesztés technológia alkalmazásával jelentősen növekedett a késztermék minősége is. „A technológiával nemcsak jobb minőségű hegesztési varratok érhetők el, hanem a hegesztési sebesség is megduplázódik, amivel jelentős előrelépés érhető el az általános termelékenységben” – mondta Kirchhoff. Az új dizájn szerves részét képezik az üvegszálas kompozitokból készült ajtók is, amelyek súlya csak a velük egyenértékű acél súlyának felét teszik ki, és három másodperces nyitást és zárást tesznek lehetővé. Mindez hozzájárul a ciklusidő akár 35 százalékos csökkentéséhez.

A TruLaser Cell 7040 a világ egyik leggyorsabb és legrugalmasabb lézerrendszere

Új, ergonomikus működési koncepció

Végül, de nem utolsósorban a TRUMPF a TruLaser Cell 7040 új verziójában a gépkezelők elvárásait is figyelembe vette. A programozás és a betanítás egyszerűbbé vált, mert a gépkezelők az ergonomikus tervezésnek köszönhetően belátnak a gép belsejébe. Ez a kényelem a mozgatható, forgatható kezelőpanel érdeme, amelyet a kezelők magasságuknak és testalkatuknak megfelelően állíthatnak be. A fehér festés és a kiegyensúlyozott megvilágítás mindig egyértelmű képet ad a munkaterületről.

www.trumpf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek