Már automatizálva is elérhető a BySmart Fiber

Az automatizált lézeres vágórendszereket használó vállalkozások versenyelőnyt élveznek

2017. augusztus 01., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás ByTrans fiber lézer lemezalakítás lemezmegmunkálás lemeztechnika lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia

A Bystronic számos automatizálási megoldást fejlesztett ki a BySmart Fiber lézeres vágórendszerhez. Az ügyfelek számára egyaránt elérhetővé vált a ByTrans és a Byloader rendszer.

Az automatizált rendszerekkel megtámogatott fiber lézeres vágás döntő versenyelőnyt jelent a lemezmegmunkálás területén. Alkalmazásukkal maximalizálható a lézeres vágórendszer kapacitáskihasználtsága és csökkenthető a gépkezelők munkaterhelése az időigényes anyagmozgatás tekintetében. Mindkét tényező hozzájárul ahhoz, hogy a fémlemezek vágása gyorsabban és alacsonyabb költségszinten valósuljon meg.

A svájci lemezspecialista a BySmart Fiber új generációját alkotta meg a megfelelő automatizálási megoldásokkal. A világpiacon az automatizált lézeres vágás egyre inkább a siker legfontosabb kritériumává válik, és ez a megállapítás vonatkozik még a belépő szintű technológiát használó üzemekre is. „Tapasztalataink azt mutatják, hogy – különösen a rendkívül versenyképes piacokon – az automatizált lézeres vágórendszereket használó vállalkozások élveznek versenyelőnyt – jelentette ki Martin Bauer, a Bystronic termékmenedzsere. – A Bystronic ezért mostantól számos automatizálási modult kínál a BySmart Fiber gépek felhasználói számára.”

ByTrans rendszer az automatizált folyamatos lézervágáshoz

Az ügyfelek két rendszer, a ByTrans és a Byloader között választhatnak. Az automatikus ki- és betöltést lehetővé tevő ByTrans rendszer teljes mértékben felügyeli a BySmart Fiber anyagáramlását. A munkalemezeket a lézervágó rendszer rakodóasztalára helyezi, majd a vágási folyamat végeztével a kész munkadarabok és a hulladékrács is automatikusan eltávolításra kerülnek.

A ByTrans rendszer használatával mindössze 60 másodperc alatt zajlódik le egy teljes be- és kirakodási ciklus. Ez azt jelenti, hogy az automatizálási rendszer mindig gyorsabb, mint az éppen futó vágási program, ami a gépkezelő számára megszakítások nélküli lézeres vágás megvalósítását teszi lehetővé. A ByTrans rendszer a rakodóasztalt tölti be, miközben a BySmart Fiber a vágóasztalon végzi el a tényleges megmunkálási folyamatot.

A ByTrans rendszer a munkalemezeket a lézervágó rendszer vágóasztalára helyezi, majd a vágási folyamat végeztével a kész munkadarabokat és a hulladékrácsot is automatikusan eltávolítja

Byloader a munkalemezek helytakarékos betöltéséhez

A Byloader automatizálási rendszer egy kompakt rakodóegység, amely a BySmart lézervágó rakodóasztala mellett helyezkedik el. Az anyagmozgató berendezés minimális helyigénnyel szolgálja ki a lézervágó rendszert munkalemezekkel. A tökéletes automatizálás a lehető legkompaktabb konstrukcióban valósul meg.

A rendkívül kis helyigényű Byloader tölti meg a BySmart Fiber vágóasztalát

Mind a ByTrans, mind a Byloader rendszer a BySmart Fiber érintőképernyőjéről vezérelhető. A Bystronic tökéletesen integrálta a két automatizálási rendszer vezérlését a lézervágó rendszer operációs szoftverébe, így a gépkezelők egyetlen érintőképernyőn állíthatják a folyamat minden lépését.

www.bystronic.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek