Különlegesen alacsony energiaszükséglet és nagy teljesítmény

A két új termékcsomag közvetlenül megvásárolható az RS raktárából

2014. január 13., hétfő, 10:32

Címkék: Electrocomponents plc energiahatékonyság infravörös technológia ipari kamera IT Raspberry Pi RS Components

Az RS Components (RS) a világ vezető, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója, valamint az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája két új termékcsomaggal bővítette termékválasztékát, amely a Raspberry Pi “A” kártya mellett tartalmazza a Raspberry Pi kameramodult, illetve egy 4 GB-os, operációsrendszerrel ellátott SD-kártyát is.

A fejlesztők számára alkotott csomagok nem csupán a különlegesen alacsony energiaszükséglet, illetve a kiemelkedő minőségű képrögzítés iránti igényeket elégítik ki, hanem kiváló használatot nyújtanak olyan környezetekben is – jellemzően mobilalkalmazások esetében –, ahol a méret és a tömeg különösen fontos tényezők. A 9086 Ft-os áron (helyi adók, illetve szállítási/kezelési költségek nélkül) elérhető első csomag kombinálja a különösen alacsony energiaszükségletű Raspberry Pi “A” típust az apró méretű és könnyű kialakítású kameramodullal. A csupán 10 630 Ft-os áron elérhető második csomag pedig tartozékként egy 4 GB-os, operációsrendszerrel ellátott SD-kártyát is tartalmaz. Mindkét csomag minimum 10 százalékos megtakarítást jelent az egyes egységek külön megvásárlásával szemben.
 
A Raspberry Pi “A” model és kameramodul kombinációja különlegesen alacsony energiaszükségletű
és kiemelkedő képminőségű megoldást biztosít egyszeri, alacsony vételárú opcióként
 
A Raspberry Pi “A” modell a hitelkártya méretű kártya alacsonyabb profilú változata, 256 MB RAM memóriával és egy USB-porttal rendelkezik, azonban Ethernet kapcsolattal nincs ellátva. A csupán 25 mm x 20 mm x 9 mm méretű, és alig több mint 3 g tömegű kameramodul tartalmaz egy 5 megapixeles CMOS-érzékelőt, amely nem csupán 2592 x 1944 pixel felbontású állóképeket biztosít, hanem támogatja az 1080 p - 30 fps, 720 p - 60 fps, illetve a 640 x 480 p - 60 vagy 90 fps mellett történő videórögzítést is. A CSI és I2C rendszerű vezérlést használó kameramodul egy rövid szalagkábellel csatlakozik a Raspberry Pi “A” típushoz. A két csomag közvetlenül megvásárolható az RS raktárából, másnapi kiszállítással. 
 

Új Raspberry Pi infravörös kameramodul

A cég termékei közt megtalálható a Raspberry Pi Alapítvány keretében kidolgozott legújabb innovatív készülék. Az 5762 Ft-ért megvásárolható Pi NoIR infravörös kameramodul a látható fényes Raspberry Pi kameramodul változata, amely ugyanazzal az 5 megapixeles képérzékelővel működik, mint elődje, de – az infravörös fény frekvenciáinak átengedése érdekében – optikai fényszűrő nélkül.
 
A Pi NoIR infravörös képessége változatos projektek
széles köre előtt nyitja meg a kapukat a Raspberry Pi rajongói számára
 
Az egészen változatos jellegű tevékenységekhez – köztük éjjeli látást igénylő alkalmazásokhoz (például biztonság és állatok éjszakai megfigyelése), hiperspektrális képalkotáshoz, csillagászathoz és paranormális események vizsgálatához – kifejlesztett Pi NoIR 2592 x 1944 képpontfelbontású állóképek készítésére képes. A parányi, mindössze 20 mm x 25 mm x 9 mm méretű modul emellett akár 1080p HD videó rögzítésére is képes 30 képkocka/ másodperces sebességgel, így a Raspberry Pi A és B modelljének felhasználói számára videoalkalmazások fejlesztését is lehetővé teszi. A kártya a Raspberry Pi jelenleg használaton kívüli CSI foglalatához csatlakozik, és az I²C csatolófelületen keresztül vezérelhető. A Pi NoIR használatához a felhasználóknak először is egy Raspberry Pi kártyára, egy telepített operációsrendszert tartalmazó SD-kártyára, valamint egy akkumulátorra vagy tápellátásra lesz szükségük. Opcionális  kiegészítőkellék lehet az infravörös lámpa, a Raspberry Pi kameraállvány, valamint a HDMI, VGA és Ethernet-csatlakozást biztosító különböző kábelek. Az RS készletéből az alkatrészek mindegyike közvetlenül megvásárolható.
www.rs-components.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek