A mechanikus kenőzsírtúlfolyás-gátló rendszer növeli a hatékonyságot

2018. május 17., csütörtök, 19:45

Címkék: biztonság biztonságtechnika kenőanyag kenőegység kenőrendszer kenőzsír SKF

Az SKF a mai napon bejelentette a mechanikus Lincoln kenőzsírtúlfolyás-gátló rendszerének piaci bevezetését. A tartály túltöltésével járó veszélyek kiküszöbölésére tervezett termék növeli a dolgozók biztonságát, és minimálisra csökkenti a kenőzsír-kicsordulás okozta környezetvédelmi problémákat.

Az SKF a mai napon bejelentette a mechanikus Lincoln kenőzsírtúlfolyás-gátló rendszerének piaci bevezetését. A tartály túltöltésével járó veszélyek kiküszöbölésére tervezett termék növeli a dolgozók biztonságát, és minimálisra csökkenti a kenőzsír-kicsordulás okozta környezetvédelmi problémákat. A könnyen beszerelhető és működtethető rendszer feltöltése kevesebb munkaerőt igényel, így a dolgozók más feladatok ellátására fordíthatják a felszabaduló időt. A mechanikus kenőzsírtúlfolyás-gátló rendszer ezenkívül számos táp- és feltöltőszivattyúval is használható, és kompatibilis a FlowMaster tartályt használó összes szivattyúval. 

Az elektromos tápellátás nélkül, mechanikusan működő rendszer nagy teherbírású, korróziógátló bevonattal ellátott acélszerkezettel rendelkezik, amely ellenáll a nagy igénybevételt jelentő ipari környezetnek. A nagynyomású rendszer elzárószelepei 1/2 hüvelykes (NPT) méretben állnak rendelkezésre. A mechanikus kenőzsírtúlfolyás-gátló rendszer a Lincoln kenőzsír-szintérzékelővel vagy anélkül is üzemeltethető. Az érzékelő a töltőállomáson vagy a kezelőfülkében elhelyezett kenőzsír-szintmérőhöz csatlakoztatható. A rendszer maximális üzemi nyomása 517 bar (7500 psi), -40 és +65,5 °C közötti (-40 és +150 °F közötti) hőmérséklet-tartományban üzemeltethető. 

A mechanikus kenőzsírtúlfolyás-gátló rendszer a bányászatban, az egybeépített gépcsoportoknál és az ipari alkalmazásoknál, valamint az építőipari munkagépeknél is használható. Az egyedi telepítési igények kielégítésére opcionális alkatrészek állnak rendelkezésre. 

A több mint 100 év alatt megszerzett SKF és Lincoln szakértelem egyesítésével az iparban az SKF kínálja az innovatív kenéstechnikai megoldások legátfogóbb portfólióját – a kézi kenőberendezésektől és eszközöktől kezdve a legkorszerűbb központi és automatikus kenőrendszerekig.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek