Költség- és környezetbarát megoldás a Clip-Loktól

A 3D dizájntechnológia az optimalizált csomagolás kulcsa

2013. december 22., vasárnap, 13:11

Címkék: alkatrész clip-lok csomagolás csomagolástechnika Volvo

A Volvo Construction Equipment nemrégiben azzal kereste fel a Clip-Lok SimPak®-ot, hogy tervezzen egy dobozt karosszériaelemek szállításához. Minden dobozba egy különböző méretű és formájú elemekből álló szettet csomagolnának. A dobozokat közvetlenül az összeszerelő üzembe szállítanák a gyártási folyamat szerves részeként. Az összeszerelősorhoz érkezve az elemeknek a dobozokból könnyen kivehetőeknek kell lenniük.

 
A Clip-Lok ezeknek az elvárásoknak az összecsukható és újrafelhasználható furnérlemezből készült 2P dobozzal tudott megfelelni. A Clip-Lok 2P dobozának levehető első fala és lenyitható rámpája közvetlenül elérhetővé teszi az elemeket az összeszerelősoron. A doboz biztonságos lezárását rugós acélkapcsok biztosítják. Kiürítés után a doboz és a kitöltőanyagok gyorsan lapra hajtogathatóak, és az eredetihez képest töredékméretben szállíthatók vissza újrarakodásra. A 3D innovatív dizájntechnológiát használják a Clip-Lok mérnökei az újrafelhasználható furnérlemez dobozok tervezésénél, amelyek sűrűn megpakolhatóak, ugyanakkor a sérülések ellen teljes körű védelmet biztosítanak minden egyes elem számára. Mivel a Volvo teherautó-elemeket festve szállítják, ez alaptényező volt. Másik fontos szempont volt a Volvo számára a  költséghatékonyság.
 
A Volvo Construction Equipment Clip-Lok 2P dobozokban
szállítja a festett karosszériaelemeket
 
A Clip-Lok dobozok a tesztek alapján a normál szállítás során előforduló hatásoknak, nyomásnak és rázkódásnak igazoltan ellenállnak. Valójában ez  a robusztus dobozt gyakran több mint száz alkalommal is felhasználják egy logisztikai ciklus során. Ez a bizonyított tartósság éves szinten igen alacsony karbantartási költséget eredményez, míg a rugalmas tervezésnek köszönhetően a lehető legbiztonságosabban védi a terméket. Mindezek a tényezők összességében járulnak hozzá a befektetés korai megtérüléséhez, ami sok esetben mindössze hat szállítási alkalmat jelent. Mindezek mellett a Clip-Lok a környezetvédelemnek is elkötelezett híve. A cég ebből a megfontolásból kizárólag igazoltan környezetbarát fából készít szállítódobozokat. Ez és az egyedi igényekre szabott betöltési tervek, illetve  síkra hajtogatott állapotban történő visszaszállítás együttesen jelentős mértékben csökkentik a szállításhoz kapcsolódó költségeket és a környezetszennyezést.
www.clip-lok.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek