Kis tér, nagy erő

Kis méretű, energiatakarékos tápegység szerszámgépekhez

2017. május 16., kedd, 06:00

Címkék: bosch rexroth frekvenciaváltó hidraulika szerszámgép szerszámgépipar tápegység

Maximális teljesítmény a legkisebb helyigény mellett: az új CytroPac hidraulikus tápegységben takarékos Sytronix-hajtás, teljesen kábelezett frekvenciaváltó és ipar 4.0 csatlakozó is található.

A szerszámgépekhez kifejlesztett, csendes, kis méretű tápegységgel a Rexroth teljes mértékben újragondolta a 4 kilowatt teljesítménytartományú tápegységek koncepcióját. Egyszerűen csatlakoztassuk a megfelelő áramkörre, valamint a vezérléshez, a hidraulika- és a hidegvíz-körfolyamhoz, és már megy is. A konstans hajtásokkal összehasonlítva a frekvenciaváltóval felszerelt CytroPac hidraulikus tápegységgel akár 80 százalékos energiamegtakarítás is elérhető. Ugyanakkor a decentralizált, intelligens tápegység minden üzemállapotban jelet küld, és az állapotfelügyeletnek köszönhetően illeszkedik az ipar 4.0 koncepcióhoz is. A központi elem a beépített frekvenciaváltó. A tápegység használatra kész: a nyomást, hőmérsékletet, olajszintet, szennyeződéseket és a térfogatáramot is érzékelő szenzorokkal kábelezett.

Minden adatot egy Multi-Ethernet interfész szállít a vezérlés felé. Mivel az üzemállapotot folyamatosan felügyeli, ezért a kopás és a hibák is időben észrevehetők, és ezáltal gyorsan kiküszöbölhetők. Ezenkívül a kezelő helyzetétől függetlenül, az Ethernet-kapcsolaton keresztül valós idejű vezérléssel megváltoztathatja a nyomást és a térfogatáramot. A ház az összes zajforrást leszigeteli, így a gépgyártóknak már nem kell további hely- és költségigényes zajvédő burkolatot kialakítaniuk azért, hogy megfeleljenek a nemzetközi és tipikusan az autóiparban alkalmazott emissziós előírásoknak. A kis méretű, kompakt tápegység megfelel az IP 54 védelmi osztálynak is.

www.boschrexroth.com/hu/hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek