Ventilátorok Rittal vezérlőszekrényekhez

Szűrőbetétek, burkolatok és egyéb kiegészítők kínálatának áttekintése.

2021. december 02., csütörtök, 11:00

Címkék: Rittal TME ventilátor vezérlőszekrény

A vezérlőszekrények megfelelő szellőzésének biztosítása az automatizálási rendszerekben, az IKT-ban és az elektromos rendszerekben a telepítő egyik fő feladata. A kényszerített légáramlás segíti az elektronikus áramkörök hőszabályozását, míg a hatékony szűrés megakadályozza a por és a nedvesség okozta meghibásodásokat. A berendezés méretétől és jellemzőitől függően megfelelő kapacitású, teljesítményű és tápfeszültségű ventilátorokra lesz szükség.

Mivel a vezérlők és más drága eszközök élettartama a ventilátorok működésétől függ, érdemes az elismert és már bevált márkákhoz ragaszkodni, amikor a megfelelő szerelési alkatrészeket keressük. Az egyik ilyen gyártó a Rittal - német cég, amely 60 éves hagyományokkal rendelkezik a HVAC termékek gyártásában. Az alábbiakban a Rittal dedikált szekrény- és automatizálási megoldásainak választékát mutatjuk be. A termékcsalád magában foglalja a ventilátorokat, valamint az olyan kiegészítőket, mint a burkolatok és a fogyóeszközök (szűrőbetétek).

AC ventilátorok

A Rittal axiális AC ventilátorait lamellás ráccsal és szűrővel szállítja. A standard készlet P54-es besorolású. A 115V és 230V AC tápellátású modellek a TME katalógusából is elérhetők. Az energiafogyasztás 18 W és 135 W között változik, ami 66 m3/h és 770 m3/h közötti légáteresztő képességet jelent. A ventilátorok mérete ebben a csoportban 148,5 mm és 323 mm között van. Az eszközök beépített biztosítékokkal (2A) rendelkeznek; a gyártó kb. 65000 óra élettartamot garantál (típustól függően). Az ajánlat tartalmaz egy tető-szerelésű RITTAL-3139100 változatot, amelynek alapterülete 400x400 mm és magassága 133 mm. Ez egy 62 W teljesítményű tetőventilátor, 525 m3/h légárammal, akár belső, akár külső szereléshez.

Tetőventilátor 400x400mm (magasság: 133 mm)

DC ventilátorok


DC ventilátor egység (IP54 besorolás)

Sok esetben a DC ventilátorok jelentik az optimális megoldást. Ez vonatkozik a mobil alkalmazásokra (járműszerelvényekre) és az IKT rendszerekre, ahol a feszültségváltók is szerves részek. A Rittal standard méretű DC ventilátorokat kínál: 92 mm és 124 mm. Az AC modellekhez hasonlóan a termékek borítással és szűrőbetétekkel vannak felszerelve. A légáramlás/ventilátor teljesítménye 20m3/h és 55m3/h 3 W és 5,5 W teljesítmény mellett.

Ventilátor tartozékok: borítások és szűrőbetétek

A ventilátorok megfelelő telepítése és karbantartása megköveteli a megfelelő tartozékok kiválasztását. A TME kínálata Rittal márkájú tartozékokat is tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy kompatibilis szűrőbetéteket és borításokat vásárolnak.

Szűrők (lamellás rácsok)

A ventilátorra szerelt szűrők egy lamellás rácsból és egy szűrődobozból állnak. Ezeket a tartozékokat a fent leírt eszközök méretéhez igazították. Fehér ABS műanyagból készülnek, ami esztétikus megjelenést kölcsönöz nekik.ABS rács, szűrőbetéttel

Szűrőbetétek (poliuretán)

Az alkalmazástól függően megfelelő szűrőbetétekre lehet szükség. A Rittal termékei poliuretánból, vegyi szálból vagy nikkel-króm acélból készülnek. Az utolsó két anyag 100°C-os hőmérsékletnek is ellenáll, és kiszűri a 10 µm feletti szemcseméretű port. A legtöbb esetben a szűrőlapok 3 vagy 5 darabos készletekben kaphatók, míg a kínált méretek 89x89 mm és 323x323 mm között vannak.


Poliuretán szűrőlap készlet

Burkolatok

A Rittal burkolatok 92 mm, 124 mm és 292 mm méretű ventilátorokhoz készültek. Funkciójuk megvédeni a ventilátor bemeneteit a csapadék okozta folyadékcseppektől, valamint a vezérlőszekrények vízsugárral történő mosásakor. Az elektromechanikus alkatrészek teljes védelmének biztosítása érdekében a burkolatok rozsdamentes acélból készülnek és szilikon tömítésekkel vannak ellátva.


Burkolat, ami védi a ventilátor belsejét a folyadék fröccsenéssel szemben

A cikk forrása:

www.tme.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek