Univerzális és kompakt

2012. május 30., szerda, 08:31

Címkék: I/O modul Pepperl+Fuchs

A Pepperl+Fuchs a globális automatizálási szektor szenzorainak és komponenseinek fejlesztője és gyártója új modult dobott a piacra.

Az univerzális LB7x04 I/O modul a beállításoktól függően dolgozza fel az analóg és bináris inputokat és outputokat. A státuszt LED-ek segítségével jeleníti meg. A kívánt konfigurációt a modul telepítése során lehet beállítani. A modul későbbi cseréje esetén a korábbi beállítások automatikusan betöltődnek. Az LB7x04 használata révén a raktáron álló cseremodulok száma is csökkenthető.

Az LB7x04-et a vezetéktörések felderítéséhez diagnosztikai LED-ekkel szerelték fel, amelyek a csatorna és a bináris kapcsolat állapota alapján jelzik ki a vonal hibáit. A helyszíni karbantartás tehát felgyorsítható, ami valós pénzmegtakarítást eredményez. Az LB7x04 természetesen teljesen kompatibilis a meglévő átjárókkal és a csatlakozó tartópanelekkel, valamint használható üzembővítések során is. Az LB7x04 megőrizte az LB távoli I/O modulra jellemző szokásos hosszú távú rendelkezésre állást és megbízhatóságot is. Az univerzális és helytakarékos I/O modulon alapul a legtöbb, Zóna 2-ben használatos kompakt távoli I/O rendszer. A modul a hátlapon mindössze fele akkora helyigénnyel rendelkezik, mint a korábbi négy csatornás 4 - 20 mA analóg I/O modulok. A jelentősen javított, kompakt kialakításnak köszönhetően csökken a helyigény a vezérlőszekrényben, ezzel párhuzamosan csökkennek a költségek is.

Következésképpen a Pepperl+Fuchs LB rendszerre a piacon elérhető legkompaktabb, Zóna 2-ben használatos távoli I/O rendszer. Az új, energiatakarékos elektronikai kialakításnak köszönhetően csökkent a teljesítményveszteség, ami lehetővé tette a 32 százalékos helymegtakarítással járó kompakt designt. A kompakt kialakítás, a beállítási lehetőségek és az egyszerűsített karbantartás idő- és költségmegtakarítást eredményeznek a Zóna 2-ben használatos alkalmazások során.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek