Terjed a felhőalapú adattárolás

A Barracuda a felhőalapú adattárolás vállalati szintű elterjedését jósolja 2015-re

2015. február 24., kedd, 18:19

Címkék: adattárolás Barracuda felhőalapú szolgáltatás

A Barracuda Networks, Inc. a felhőhöz kapcsolódó biztonsági és tárolási megoldások egyik vezető szállítója közzétette előrejelzéseit a közeljövőben várható trendekről a tárolási megoldások terén.

A vállalat értékelése szerint 2014 izgalmas év volt az adattárolási iparág számára, mivel egyre több vállalat helyezte át elsődleges tárhelyét a felhőbe, illetve sok helyen vezettek be felhőalapú irodai alkalmazásokat és levelezési megoldást. A Barracuda éves előrejelzése szerint ezek a trendek 2015-ben is folytatódnak. A vállalat prognózisa továbbá az alábbiakat körvonalazza:

  1. A felhőalapú erőforrások alkalmazása az elsődleges szolgáltatásokban további lendületet kap 2015-ben, mivel a vállalatok optimalizálni kívánják informatikai felügyeleti megoldásaikat. Ez a trend már korábban is megfigyelhető volt a startupoknál és a mikrovállalkozásoknál, azonban idén a közepes és nagyvállalatok számára is egyre vonzóbbá válik ez a megoldás. A helyszíni infrastruktúráról a felhőbe történő áttelepítés azonban meghatározó lépést jelent egy nagyobb vállalat számára. Ezt a döntést egy újonnan induló startup vállalkozásnak egyszerű meghoznia, a hosszabb ideje működő vállalatoknak azonban szükségük lesz egy tervre és megfelelő segítségre a korábbi dokumentumokat és fájlokat érintő problémák megoldásához, amelyek leginkább a Microsoft Exchange kiszolgálók és Microsoft Outlook PST-fájlok, illetve adatbázis-alapú alkalmazások és fájlszerverek használata esetén merülnek fel.
  1. A Barracuda piackutatásai alapján a Microsoft Office 365 az üzleti életben és a vállalkozások körében játszik vezető szerepet a felhőre történő átállásban, és továbbra is az élen jár majd ezen a területen, miközben a Google az oktatásban tartja meg jelentős szerepét. Az információkezelés, az archiválás és a biztonsági mentés kritikus fontosságúak ezekben az e-mailek által uralt környezetekben.
  1. Az informatikai szervezetek számára egyre nehezebb lesz a modern munkaerő támogatása a felhőalapú technológiák telepítése nélkül. Egyre több alkalmazást és adatot migrálnak a felhőbe, a végfelhasználók pedig elvárják, hogy bármit, bárhonnan és bármikor elérhessenek. A mobilitás ma már nem egy extra lehetőség, hanem a munkavégzés alapvető szükségletei közé tartozik. Nem csak a végfelhasználók számára fontos, a rendszergazdák is igényelni fogják a felhőben elérhető megoldásokat és mobilalkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy bárhonnan dolgozhassanak. Tehát eleve a felhőalapú megoldásokhoz tervezett biztonsági és adatvédelmi módszerekre van szükség, nem pedig a meglévő megoldások kiegészítésére és kiterjesztésére.
  1. Ahogy egyre több vállalat kezdi a felhőben tárolni elsődleges adatait, lesz, aki az újdonság erejével ismeri fel, hogy a felhőben sem célszerű ugyanabban a környezetben tárolni az elsődleges adatokat és a biztonsági mentéseket. Elfogadott és bevált gyakorlat a primer tárolási környezeten kívül elvégezni a biztonsági mentést, ami a felhőben sincs másképp.
  1. A szalagos tárolók a korábbi előrejelzésekkel ellentétben mégsem tűnnek el: egyes vállalkozások továbbra is használják meglévő szalagos környezetüket az archívumok hosszú távú megőrzésére, még akkor is, ha a katasztrófa utáni helyreállítást lemezekre és felhőalapú rendszerekre bízzák. A piac egyre inkább eltávolodni látszik a szalagos tárolóktól még az archiválás területén is, és a felhőalapú technológiák, például az Amazon Glacier felé fordul a hosszú távú, rendkívül alacsony költségű archívummegőrzés esetében.

Az új technológiai trendektől függetlenül a tárolási iparág idén is kritikus szerepet játszik a vállalatok életében, amelyek talán már belátták, hogy az adatok jelentik számukra az egyik legnagyobb vagyont, így kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonsági óvintézkedésekre.

A Barracuda tárolási megoldásairól bővebb információt itt talál.

www.barracuda.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek