Rugalmas adatközpont-építőelemeket

A Fujitsu fejlesztései a privát felhő támogatására

2012. április 03., kedd, 15:04

Címkék: DI-elemek Fujitsu ServerView Resource Orchestrator

A Fujitsu dinamikus infrastruktúra-elemeivel (DI-elemek) a vállalatok modulárisan, több ütemben konszolidálhatják, és formálhatják át adatközpontjukat. A DI-elemek versenyelőnyt biztosítanak felhasználóiknak azáltal, hogy mindenkor garantálják az IT rendelkezésre állását a változó üzleti igények kiszolgálására, és előkészítik a környezetet a helyszíni privátfelhő-infrastruktúra kialakításához.

A teljesen automatizált adatközpont kialakításához egyszerű, ám ütőképes megoldást nyújtó DI-elemeket összehangolt szerver-, tároló, hálózati és virtualizációs technológiák alkotják, integrált dinamikus erőforrás-gazdálkodási szoftverrel kiegészítve. Az adatközponti erőforrás-poolokkal a vállalatok gyorsan és könnyen rendelkezésre tudják bocsátani a szükséges IT-szolgáltatásokat.

A vállalat igényeinek változásakor a DI-elemek használatával kiküszöbölhető a különálló technológiai szigetek kialakulása, illetve az ezzel járó komplexitás és merevség. A DI-elemek rugalmas, nagy teljesítményű, automatizált számítástechnikai erőforráscsoportok (poolok) összességévé alakítják az adatközpontot. Ebben a környezetben a Fujitsu tanácsadó és működéstámogató szolgáltatásai keretében nyújt integrációs és életciklus-szolgáltatásokat (pl. a hardverek és az operációs rendszer karbantartásához).

Az előintegrált, gyárilag konfigurált, testre szabott DI-elemekkel a vállalatok elmozdulhatnak a horizontálisan skálázható (scale-out) privátfelhő környezet kialakítása felé. A szerverek, tárolók, szoftverek és hálózati komponensek jobb kihasználtsága csökkenti a teljes életciklusra vetített rendszerköltséget (TCO). Az IT-erőforrások kiosztása igény szerint történik, ami javítja a produktivitást, mivel perceken belül lehetővé teszi az új logikai infrastruktúra-környezetek létrehozását. „A nagyvállalatoknál lehetetlen előre jelezni az IT-rendszerek jövőbeni erőforrásigényét, ám a DI-elemekből kialakított rugalmas és jövőbiztos rendszerek mindig megfelelő reagálókészséggel igazodnak az állandóan változó szükségletekhez. Ez érdemi szemléletváltást tesz lehetővé a jövőbe tekintő vállalatoknál és segíti az átállást a működést korlátozó, merev és elavult rendszerekről az igényeket valóban támogató informatika felé” – mondta Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési divíziójának alelnöke.

A DI-elemek dedikált megoldásként támogatják a nagyvállalati virtualizáció megvalósítását és a privát felhő-infrastruktúra kialakítását. Az első DI-elemek piaci bevezetése 2012 elején várható. Rendelhetőségük régiónként változik, áruk pedig mindig a konfigurációtól függ.

A DI-elemekre épülő rendszerkonfiguráció 48-tól több mint 1700 Intel Xeon 5600 sorozatú magig skálázható, közel 21 ezer GB memóriával és több mint 900 TB lemezes tárkapacitással, amelynek hasznosításához 10 Gb-es Ethernet vagy 8 Gb-es Fibre Channel hálózatra van szükség.

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek