Munkaállomások és szerverek mélytanulási képességekkel

A Fujitsu nagy teljesítményű PRIMERGY szerverei és CELSIUS munkaállomásai támogatják az irodák és az adatközpontok mélytanuló alkalmazásait

2018. március 27., kedd, 10:37

Címkék: adatközpont Fujitsu IT IT infrastruktúra mesterséges intelligencia munkaállomás szerver virtuális valóság

A rendkívüli memóriakapacitásnak, skálázhatóságnak és teljesítménynek köszönhetően számos alkalmazási területen hasznosíthatók a mesterséges intelligenciában és a gépi tanulásban rejlő innovációs lehetőségek

Az NVIDIA legújabb vizuális számítási platformjaira épülő, globálisan elérhető ultranagy teljesítményű CELSIUS munkaállomásokkal és PRIMERGY szervermegoldásokkal a Fujitsu gyorsítja a mesterséges intelligencia (AI) és a mélytanulás (DL) elterjedését. A mélytanulási képességeket nyújtó PRIMERGY szerverek mellett már egyes CELSIUS munkaállomások is együttműködnek az NVIDIA Quadro GV100 kártyával. Mától elérhető a világ legfejlettebb architektúrája nagy teljesítményű számítástechnikához, mesterséges intelligenciához, virtuális valósághoz, szimulációkhoz és grafikus feladatokhoz – professzionális asztali gépeken.

A számítási teljesítményt jelentősen megnövelő, a legújabb NVIDIA Tesla® V100 grafikus processzorral (GPU) dolgozó Fujitsu PRIMERGY szerverek és az új NVIDIA Quadro GV100 kártyás CELSIUS munkaállomások rendkívüli sebességet és skálázhatóságot nyújtanak1. Jól használhatók nagy tömegű nyers adat feldolgozását megkövetelő, nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz. A munkaállomásainál és szervereinél bevezetett fejlett vizuális számítási képességekkel a Fujitsu az asztali gépes és az adatközponti környezetben is lehetővé teszi a mélytanulási képességek bevezetését.

Az új x86-os PRIMERGY RX2540 M42 és PRIMERGY CX2570 M43 szerverek, az adatközpontra optimalizált CELSIUS C740 rack-munkaállomás, a CELSIUS R970 és az IF-díjas CELSIUS M770 munkaállomások is natív módon támogatják az új generációs Volta-architektúrájú NVIDIA GPU-kat. Továbbfejlesztett feldolgozási képességeik új lehetőségeket nyitnak meg a fejlett AI, a gépi tanulás és a mélytanulás alkalmazása terén például az egészségügyben, az élettudományok és tudományos kutatások területén, a gépjárműgyártásban, a pénzügyi szolgáltatások piacán és a gyártószektorban.

„A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a mélytanulás a digitális kor fontos technológiái, amelyek az adatokra épülő felismerések és a megoldásinnováció soha nem látott szintjét hozzák el. A mélytanulási képességekkel épített alkalmazások az emberhez nagyon hasonló módon tudnak alkalmazkodni a változó helyzetekhez. Ez pedig izgalmas innovációkat inspirál például a betegségek megelőzése, a hurrikánok előrejelzése, az önvezető autók fejlesztése és az intelligens városok építése terén. Új szervereink és munkaállomásaink rugalmas és megbízható számítási teljesítményt bocsátanak az ügyfelek rendelkezésre, és minden eddiginél hatékonyabban támogatják az alkalmazásinnovációt, a nagy teljesítményű számítástechnikát és az intelligens vállalati működést” – nyilatkozta Dr. Joseph Reger, a Fujitsu tudományos munkatársa és EMEIA-régióbeli műszaki vezérigazgató-helyettese.

„Az exponenciálisan bővülő adattömeg kezeléséhez rendkívüli számítási teljesítményre van szükség. A Fujitsu partnereként a számítási teljesítményt ugrásszerűen megnövelő, fejlett vizuális számítási platformokhoz nyújtunk hozzáférést ügyfeleinknek” – mutatott rá Bob Pette, az NVIDIA professzionális vizualizációs megoldásokért felelős alelnöke.

Ár és piaci bevezetés

Az x86-os PRIMERGY RX2540 M4 és CX2570 M4 szerverek, valamint a Volta-architektúrájú NVIDIA GPU-kat natív módon támogató CELSIUS C740, CELSIUS R970 és CELSIUS M770 munkaállomások azonnal megvásárolhatók5. Áruk és elérhetőségük régiónként eltér.


1 A rendszert gépi tanulásra és mélytanulásra optimalizáló 5120 CUDA maggal és a további 640 Tensor maggal. Az NVIDIA Quadro GV100 kártya akár 30%-kal is megnövelheti a grafikus teljesítményt és 62%-kal a renderelési teljesítményt.

2 A PRIMERGY RX2540 M4 2U méretű, kétfoglalatos rackszerver két NVIDIA Tesla V100 GPU-val szerelhető fel a PCIe gyorsítókhoz. Az NVIDIA GPU-k natív támogatását biztosító közvetlen alaplapi kapcsolat a lehető legnagyobb rendszerteljesítményt (több mint 100 Teraflop/s) garantálja.

3 A PRIMERGY CX2570 M4 kétfoglalatos „scale-out” szerver két NVIDIA Tesla V100 PCIe-alapú vagy négy folyadékhűtött NVIDIA Tesla V100 SXM2-alapú GPU-val szerelhető fel. Az NVIDIA GPU-k natív támogatását biztosító közvetlen alaplapi kapcsolat a lehető legnagyobb rendszerteljesítményt garantálja.

4 A CELSIUS R970 és a CELSIUS M770 munkaállomások egy vagy két NVIDIA Quadro GV100 kártyát támogatnak, NVLink híddal.

5 Bizonyos korlátozások lehetnek érvényben.

www.fujitsu.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek