Megérkezett a Linux új verziója

A Linux kernelre épül a 3.0-ás verzió

2012. március 05., hétfő, 09:52

Címkék: Linux Novell Magyarország szervizcsomag

Elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 2 (SP2). Ez a szervizcsomag az első olyan kiadás, amely a SUSE új, jövőorientált fejlesztési modelljére épül. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a frissített Linux kernel, a továbbfejlesztett fájlrendszer-támogatás és a virtualizációs lehetőségek szélesebb választéka.

„A SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 2 csomaggal a hatékonyabb működés mellett új szolgáltatásokat és fejlesztéseket kínálunk, beleértve az iparági szabványoknak megfelelő legújabb hardvereszközök támogatását. A legfrissebb verzió teljes mértékben lokalizált változatban is elérhető, így hazai partnereink is kihasználhatják az SP2 nyújtotta előnyöket a globális megjelenés napjától kezdve” – mutatott rá Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.  

 

Jövőorientált fejlesztési modell

 

A SUSE 20 éves tapasztalattal rendelkezik a globális vállalatok komplex rendszerekkel történő támogatása terén. Világszerte több mint 13 000, a legkülönbözőbb területeken működő vállalkozás veszi igénybe a SUSE informatikai szolgáltatásait. A legfrissebb szervizcsomag egy új, jövőorientált fejlesztési szemlélet eredménye, amely a Linux kiforrott közösségi kernelfejlesztési folyamatait használja ki. Az újításban a SUSE a legújabb Linux-kerneleket, egységes könyvtárakat és felületeket egy olyan egyedülálló megközelítéssel ötvözi, amely újabb platformokra való áttérésre ad lehetőséget. Így gyorsabb hozzáférést biztosít ügyfelei számára a nyílt forráskódú innovációhoz, ugyanakkor megőrzi a vállalati szintű minőséget és az alkalmazás-kompatibilitást.

 

Jobb teljesítmény, nagyobb megbízhatóság és hatékonyság

 

A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 szervizcsomag az első olyan kiadás, amely a SUSE új, jövőorientált fejlesztési modelljére épül. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a frissített Linux kernel, a továbbfejlesztett fájlrendszer-támogatás és a virtualizációs lehetőségek szélesebb választéka:

  • 3.0-ás Linux-kernel: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza az ütemező és a memóriakezelés optimalizálását és a processzoronkénti hálózati terheléselosztást. Ezek a szolgáltatások megnövelik a nagy számítási és I/O terhelést okozó informatikai szolgáltatások teljesítményét. Az SP2 támogatja a legújabb Intel* Xeon és AMD* Opteron processzorokat, és kiaknázza az új hardverek RAS szolgáltatásait, például a processzor és a memória kapcsolat nélküli módba helyezésének lehetőségét.
  • Btrfs: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 az első olyan Linux platform, amely vállalati szintű btrfs fájlrendszer-támogatást kínál. A YaST és Zypper eszközökbe integrált Snapper egy egyedülálló eszköz, amely a btrfs írás közben másolásra és pillanatfelvétel készítésére is képes, így támogatja a rendszergazdákat a telepített frissítések és a rendszer-konfiguráció módosításainak tesztelésében, és megkönnyíti a visszaállást az előző állapotra egy esetleges hiba esetén.
  • Linux Containers: a SLES SP2 támogatja a rendkívül hatékony Linux Containers operációsrendszer-virtualizációt is, amely révén több, független szerver operációs rendszer futtatható egyetlen vezérlő-hoszton. A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza mind a Xen, mind a KVM virtualizációs technológiákat, vendég operációs rendszerként pedig egyedülálló módon optimalizált VMware, Hyper-V, Xen és KVM környezetekre egyaránt.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek