Itt az új lehetőség távközlési cégek és webhoszting-szolgáltatók számára

2012. február 28., kedd

Címkék: Fujitsu PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension

A Fujitsu nyilvánosságra hozta független teljesítményteszt-eredményeit kézzelfoghatóvá téve a webhoszting-szolgáltatók és a távközlési cégek számára az innovatív PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension szerver-rack kiváló scale-out számítási teljesítményét és ár-teljesítmény arányát.

Az Open-Xchange által végzett kapacitástesztek szerint akár 1,5 millió párhuzamos felhasználó is támogatható egyetlen szabványos 19 hüvelykes PRIMERGY CX1000 szerver-rackkel – ami azt jelenti, hogy a rendszer Hamburg teljes felnőtt lakosságát képes kiszolgálni egyetlen négyzetméternyi adatközpont-helyről.

Az eredmények tanúsága szerint a Fujitsu megoldása kiválóan támogatja a webhoszting-szolgáltatók és a távközlési cégek rendkívüli kihívásokkal szembesülő adatközpontjait. Ezekben a környezetekben felhasználók millióinak kell megfelelő szolgáltatási kapacitást nyújtani, miközben az adatközponti szerverek energiaellátásának és hűtésének kiszámíthatatlan költségei nehezítik a nyereséges működést. Ráadásul mindenütt korlátozott mennyiségben és gyakran drágán áll rendelkezésre az adatközponti tér. Emellett a vállalatoknak a működési kiadások döntő részét kitevő energia-, hűtési- és ingatlanköltség optimalizálására is törekedniük kell.

A pontosan e szegmens részére készült Fujitsu PRIMERGY CX1000 a lehető legnagyobb teljesítményt nyújtja egy négyzetméterre vetítve – az elképzelhető legalacsonyabb áron. 38 szervernode-ot biztosít egy szabványos racken, ami energiaellátás és hűtés szempontjából is legalább 20% költségmegtakarítást jelent a szabványos rackszerver-szerelvényhez képest. Az innovatív Cool-Central™ architektúrának köszönhetően a PRIMERGY CX1000 rackek közvetlenül egymásnak háttal elhelyezhetők, így megszűnik az adatközpontban a „meleg folyosó” és akár 40 százalékkal is csökkenhet a helyigény.

Jürgen Geck, a felhőszolgáltatóknak üzleti kategóriájú együttműködési és e-mail szoftvereket fejlesztő Open-Xchange műszaki vezérigazgató-helyettese így nyilatkozott az új rendszerről: „Az Open-Xchange-nél 2012 végére szeretnénk a jelenlegi 80 millió kétszeresére növelni fizetős postafiókjaink számát. Növekedési és árbevétel-céljaink megvalósításához olyan IT-architektúrára van szükségünk, amelyre ügyfeleink bizton számíthatnak. A Fujitsu PRIMERGY CX1000 ugyanezért jó választás a távközlési és webhoszting-szolgáltatók számára, hiszen ezek a cégek is értékes előnyökhöz juthatnak az Open-Xchange-re épülő, jól skálázható, költséghatékony és bevált nyílt forráskódú együttműködési megoldások használatával.” 

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési csoportjának alelnöke elmondta: „A Fujitsu PRIMERGY Cloud eXtension szerverek új alapokra helyezik gazdaságossági szempontból a felhőalapú és webhoszting adatközpontok működését. Lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy minimális energiafogyasztás, helyigény és működési költség mellett szolgáljanak ki rendkívül nagy számú felhasználót.”

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek