Energiahatékony vállalkozások

Új, átfogó épület és adatközponti energiamenedzsment megoldás

2012. február 21., kedd, 09:04

Címkék: cisco energia épület intelligens Schneider Electric szoftver

A Schneider Electric a Cisco legfontosabb európai IT és kommunikációs konferenciáján, a Cisco Live-on bejelentette: szorosabbra fűzi partnerségét a Cisco-val. A két cég a köztük meglévő együttműködés kibővítésének keretében az energiamenedzsment megoldások portfóliójának jelentős kiszélesítését tervezi.

A bejelentés a nemrég bevezetett Schneider Electric Torana alkalmazás szerverhez kapcsolódik, mely integrálja a Schneider Electric EcoStruxure architektúráját és a Cisco EnergyWise fejlesztését. A Cisco Intelligent Network alkalmazásával az említett szoftverek maximalizálják az üzemeltetés energiahatékonyságát az informatikai környezetben. Ezáltal is támogatja a vállalkozásokat energiamenedzsment céljaik elérésében. A Schneider Electric a Cisco Live eseményen az általa bemutatott fejlesztéssel demonstrálta a koncepció hatékonyságát.

Schneider Electric StruxureWare for Data Centers Suite Cisco UCS Manager Plug-In

A StruxureWare Data Center Operations szoftvercsomag segítségével a vállalatok magasabb energiahatékonysággal menedzselhetik adatközpontjukat, illetve áthidalhatják az IT és az épületek közti kommunikációs réseket. A Cisco UCS menedzser szoftver beolvasztásával egy komplett adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) eszköz áll a felhasználók rendelkezésére. A StruxureWare Data Center Operations tulajdonsága, hogy az energiaellátási, hűtési és hálózati kapacitások, valamint a rendelkezésre álló hely alapján javaslatot tesz egy új szerver elhelyezésére. Erre építve a felhasználók képesek lesznek alkalmazni a fizikai rendszerek kapacitásairól rendelkezésre álló kritikus információkat. Így a Cisco UCS Manager számára lehetővé válik az energiaellátás ellenőrzése akár a teljes épületben, akár zónánként. Ez a szisztéma biztosíthatja a rack és adatközponti kapacitások harmonizálását mind az energiaellátási, mind a hűtési terhelésekhez az adatközponti fizikai infrastruktúra kihasználtságának optimalizálása érdekében. Ezáltal csökkenthető a túlméretezés, valamint elkerülhető a megszakítók túlterhelésből eredő kioldásának kockázata. Ez a kombinált megoldás valós idejű automatizált készletnyilvántartást és nyomkövetést is kínál az adatközpont minden berendezésére, a telepítéstől a leselejtezésig. A platform mindemellett felügyeleti képességeket is kínál, így a felhasználók ellenőrizhetik, mely virtuális gépek futnak egy bizonyos szerveren. A fejlesztés infrastruktúra hiba esetén a kritikus információk megosztásával képes az érintett alkalmazásokat automatikusan biztonságos környezetbe migrálni.

Schneider Electric PowerChute Network Shutdown és Cisco Unified Communications Manager

A Schneider Electric PowerChute Network Shutdown és a Cisco Unified Communications Manager (UCM) szoftverek integrációja olyan eszközökkel látja el az informatikai vezetőket és az adatközpont üzemeltetőket, amelyekkel bármilyen vészhelyzetre felkészülhetnek. Egy elhúzódó áramkimaradás esetén a PowerChute alkalmazás révén a Cisco UCM biztonságosan leállítható, segítve az adatvesztések elkerülését és az egységes kommunikációs rendszerek gyors újraindítását az áramellátás visszatérésekor.

Schneider Electric Convergent Building Infrastructure Solution (CBIS)

Az elosztott irodai környezetbe szánt Schneider Electric CBIS hatékonyabb kábelezést, és ezáltal az informatikai hálózatok optimalizáltabb telepítését teszi lehetővé, a hagyományos megoldásokhoz képest kisebb helyigény mellett. Így az IT infrastruktúra beruházási költségei közel 22 százalékkal, a telekommunikációs területek esetén pedig akár harmadára csökkenhetnek. Az üzemeltetés során a bővítések és változtatások csaknem 30 százaléka is megtakarítható. Mivel a leegyszerűsített konstrukció valódi elosztott informatikai környezet megvalósítását teszi lehetővé, a switch-ek közelebb kerülhetnek az IT eszközökhöz, az épületek kábelezési igénye pedig mérséklődik, amivel az installációs költségek akár  60 százaléka is megtakarítható. A kisebb anyag- és energiafelhasználás, valamint a jövő-biztos infrastruktúra révén a Schneider Electric CBIS platformja köti össze a Schneider Electric EcoStruxure Efficient Enterprise architektúrát a Cisco EnergyWise rendszerrel. Az egy pontból történő felügyelet több ezer hálózatba kötött eszköz energiamenedzsmentjét teszi lehetővé az informatikai vezetők számára egy vállalaton belül. A központosított monitoring rendszer példát mutat a jövő intelligens energiafelhasználásához azáltal, hogy előre figyelmezteti a felhasználókat az energiamegtakarítási lehetőségekre. Egy kábel-infrastruktúra önmagában passzív, ám a Cisco EnergyWise integrációval az IT eszközök energiafelhasználását az épületfelügyeleti rendszer és a Torana alkalmazás szerver menedzseli, ami kiemelten hatékonyabb vállalati üzemeltetést tesz lehetővé.

„Okosabb” üzemeltetés

– A Schneider Electric EcoStruxure architektúrája és a Cisco EnergyWise összekapcsolása már bizonyította értékét az elosztott irodai környezetben megtalálható, hálózatba kötött informatikai eszközök menedzselése terén. Célunk, hogy egyre fejlettebb megoldásokkal kössük össze az informatikai funkciókat és az épületek rendszereit, javítva az üzemeltetést és a fenntarthatóságot” – mondta Soeren Brogaard Jensen, a Schneider Electric vállalati szoftverekért felelős alelnöke. Az új termékek és megoldások 2012 júniusától érhetőek el a Cisco Intelligent Network alkalmazáshoz a Schneider Electric’s Efficient Enterprise portfólió részeként.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek