Az Ericsson nyeresége nőtt, árbevétele csökkent az első negyedévben

2012. május 02., szerda, 14:49

Címkék: Ericcson szélessávú technológia

Négy százalékkal, 51 milliárd svéd koronára csökkent a mobilhálózati berendezésgyártó és technológiai szolgáltató Ericsson nettó árbevétele az első negyedévben, miközben profitja - az egyszeri tételek beszámításával - jelentősen nőtt.

Az értékesítés visszaesésében szerepet játszott a hálózatüzemeltetők alacsonyabb szintű költése a makroökonómiai vagy politikai bizonytalanság jellemezte térségekben - közölte az Ericsson az MTI-hez is eljuttatott közleményében.
Az adózott eredmény az egyszeri tételek beszámításával 8,8 milliárd svéd korona lett, 116 százalékos növekedéssel az előző év azonos időszakához képest.
„A nagy teljesítményű szélessávú technológia értékesítései jól alakultak Észak-Amerikában, Japánban és Koreában, miközben egyéb térségek, például Európa (Oroszországgal együtt), a Közel-Kelet egyes részei, valamint India, gyengébben teljesítettek” – számolt be Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója.


 

Vestberg elmondta; 2010 végén az Ericsson olyan stratégiai döntést hozott, hogy növeli piaci részesedését Európában, amikor a hálózatüzemeltetők megkezdték a hálózataik modernizálását és a régi infrastruktúra lecserélését új, többszabványos rádió bázisállomásokkal. Ez a döntés, a várakozásoknak megfelelően, negatív hatással volt az előző év azonos időszakához viszonyított bruttó árrésre, és ez a hatás valószínűsíthetően rövid távon fenn is marad.

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek