A Schneider Electric terméke lett az év DCIM platformja

A Schneider Electric kapta az „Év adatközponti infrastruktúra menedzsment terméke” díjat

2014. június 02., hétfő, 19:28

Címkék: adatközpont adatközponti infrastruktúra menedzsment DCIM Schneider Electric StruxureWare

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője nyerte el a 2014-es DCS Award „Év adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) terméke” díjat StruxureWare™ for Data Centers szoftver megoldásával. A díjátadásra a londoni Millennium Hotelben megrendezett Data Centres Solution magazin éves szakmai gáláján került sor, mely az egyik legjelentősebb iparági esemény.

 
A Schneider Electric által kifejlesztett StruxureWare for Data Centers egy integrált DCIM csomag, amely az adatközpontok üzemeltetését, ellenőrzését és menedzselését támogató többfunkciós modulokból áll. A Schneider Electric DCIM szoftver megoldásai hozzájárulnak az adatközpont számos területét átfogó menedzsment üzleti előnyeinek maximalizálásához.
 
„Az adatközponti infrastruktúra menedzsment piaca gyorsan növekszik. Ma már egyre több vállalat élvezi a StruxureWare for Data Centers szoftver intelligens megoldásainak előnyeit, melyek elérhetővé teszik a magas rendelkezésre állás és a kiemelkedő hatékonyság közötti kényes egyensúlyt, az adatközpont teljes élettartama alatt” – mondta Dale Wrangles, a Schneider Electric IT UK alelnöke a díj átvételekor.
 
A szoftvercsomag központi eleme a StruxureWare Data Center Operation fizikai infrastruktúra menedzsmentalkalmazás. Más DCIM platformoktól eltérően a rendszer része egy integrált központi kijelző felület, amely támogatja a gyártó-független eszköznyilvántartást. Emellett a felületen valós időben jeleníthetők meg az adatközpont fizikai infrastruktúra eszközeinek üzemeltetési adatai, illetve a rendszer megoldásokat is javasol a felvetődő problémákra.
 
Az „épületektől a szerverekig” terjedő, megalapozott döntéshozatalt olyan opcionális kiegészítő modulok segítik, mint a kapacitás- és változásmenedzsment, az energiaköltség vagy energiahatékonyság modulok, valamint az energiaellátás optimalizálását segítő IT Optimization. Az adatközpont valós idejű monitorozása mellett a rendszer részét képezi a berendezések mozgatásának és változtatásának szintén valós idejű, mobil eszközökön keresztül is elérhető nyomon követése.
 
A StruxureWare Data Center Expert egy skálázható, gyártó-független felügyeleti szoftvermegoldás a fizikai infrastruktúra – energiaellátás, hűtés, környezet és biztonság – megfigyelésére. Az alkalmazás összegyűjti és rendszerezi az eszközadatokat, megosztja a kritikus riasztásokat, a video megfigyeléseket és az egyéb kulcsfontosságú információkat. A valós idejű felügyelet, a felhasználó által definiált jelentések és grafikonok, valamint az azonnali riasztások eszkalálása teszi lehetővé az infrastruktúra szintjén bekövetkező olyan események gyors elemzését és megoldását, amelyek károsan befolyásolhatják az informatikai rendszer rendelkezésre állását. További előnye, hogy a komplex fizikai infrastruktúra környezet egységes nézete a hálózaton keresztül mindenütt elérhető.
 
A StruxureWare Power Monitoring Expert alkalmazás átfogó és részletes betekintést nyújt az adatközponti energiaellátó rendszer működésébe, mellyel lehetővé teszi az infrastruktúra tervezett rendelkezésre állási szintjének megőrzését, az energiaköltségek minimalizálását, valamint a meglévő berendezések kapacitásának maximális kihasználását.
 
A StruxureWare kialakításának köszönhetően a különböző kiegészítő alkalmazások egyszerűen hozzáadhatók és összekapcsolhatók. A StruxureWare Cooling Monitoring Expert a Schneider Electric piacvezető épületautomatizálási rendszerén alapul, és a hűtési rendszerek automatizálását a létesítményüzemeltetők, valamint az épületgépészek speciális alkalmazási igényei szerint szabja testre.
 

www.schneider-electric.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek