A Fujitsu új üvegházi megoldásai

A vállalat bővíti „Akisai” élelmiszeripari és mezőgazdasági felhőplatformját

2012. augusztus 07., kedd, 13:09

Címkék: Akisai felhőplatform Fujitsu Greenhouse Environment Control boksz Greenhouse Horticulture SaaS ICT

Mai bejelentése szerint a Fujitsu új elemekkel bővítette „Akisai” élelmiszeripari és mezőgazdasági felhőjét. A „Greenhouse Horticulture SaaS” és „Greenhouse Environment Control box” megoldások üvegházi növénytermesztésre szakosodott termelőknek készültek. A japán piacon októberben bevezetendő Akisai felhőplatform gyors ütemben javítja a mezőgazdasági működés hatékonyságát az infokommunikáció (ICT) vívmányai segítségével.

Amellett, hogy felhőben tárolja az üvegházak különféle érzékelő-adatait és elemzések segítségével optimalizálja a termelés folyamatát, a „Greenhouse Horticulture SaaS" lehetővé teszi a különféle berendezések – pl. fűtőelemek és ventilátorok – távoli felügyeletét. A „Greenhouse Environment Control box” batch-műveleteket végez az üvegházban, pl. összegzi az érzékelők adatait és berendezésvezérlő feladatokat lát el. Ily módon a termelők figyelemmel tudják kísérni az üvegházakból érkező információkat, javíthatják a termelés hatékonyságát és pontosabban időzíthetik a szabályozási lépéseket a távfelügyelet és távvezérlés segítségével. Ezekkel a jellemzőkkel a Greenhouse Environment Control box folyamatosan kiváló minőségű, stabil termelési környezet kialakítását teszi lehetővé.

A Fujitsu a Miyazaki Mezőgazdasági Kutatóintézettel közösen a végzi a „Greenhouse Horticulture SaaS” és „Greenhouse Environment Control box” helyszíni tesztelését. A vizsgálatok annak az állami projektnek a részeként zajlanak, amely fejlett információkat hasznosító, önálló decentralizált rendszereket kíván létrehozni a japán mezőgazdasági termelés támogatására. Ez a projekt a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium regionális élelmiszertermelést megújító technológiafejlesztési programja keretében indult.

 

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek