A Fujitsu kockázatmentessé teszi a szolgáltatók számára a szolgáltatásintegrátorrá válás folyamatát

A felhőszerű beszerzési modell kétféle kockázati profillal igazodik a partnerek sajátosságaihoz

2018. június 21., csütörtök, 11:54

Címkék: felhő felhőalapú szolgáltatás felhőalkalmazás felhőplatform Fujistu IT IT infrastruktúra IT menedzsment

A Fujitsu elindítja új EMEIA-régióbeli szolgáltatói programját. A partnerek részére és bevonásukkal kidolgozott új program arra a hosszabb távú változási folyamatra reagál, amelynek során a különféle méretű ügyfelek a termékközpontú szemlélet irányából a szolgáltatásként nyújtott IT (IT-as-service) koncepció felé mozdulnak el. Ezt figyelembe véve a Fujitsu partnerkapcsolat építésére törekszik az üzleti modelljeiket a változásokhoz igazító szolgáltatókkal.

Az IDC kutatócég szerint az IT-költés egyre nagyobb hányada terelődik a nagyvállalatoktól a szolgáltatók felé. A Fujitsu mindent megtesz azért, hogy segítsen a szolgáltatóknak boldogulni ezen a piacon azáltal, hogy kínálatukat a szolgáltatásintegráción keresztül megkülönböztetik a versenytársak megoldásaitól. A Fujitsu új szolgáltatói programja kiiktatja a váltásban rejlő potenciális kihívások kockázatait, segítséget nyújt a szolgáltatóknak a hiperskálázható felhők üzemeltetőivel való sikeresebb versenyzéshez, valamint az egyre égetőbb IT-szakemberhiány kezeléséhez. A Fujitsu kétféle felhőszerű beszerzési modellt kínál a szolgáltatók eltérő kockázati profiljaihoz: egy „növekedési” és egy „kockázatmentes” lehetőséget.

„A szolgáltatói piacon éles a verseny, és ahhoz, hogy a vállalatok a jövőben is boldoguljanak és sikeresen versenyezzenek, szolgáltatásintegrátorrá kell válniuk. A folyamat kockázatainak kiiktatása érdekében a Fujitsu szolgáltatói programja biztosítja számukra a stresszmentes váltáshoz szükséges kiváló infrastruktúrát, globális szakértelmet és innovációs hátteret. Ennek birtokában partnereinkkel közösen, ‘co-creation’ szemlélettel tudjuk megalkotni az ügyfeleknek szánt ’as-a-service’ megoldásokat. Rugalmas modellünknek köszönhetően partnereink arra összpontosíthatnak, ami leginkább hozzásegíti ügyfeleiket a sikeres működéshez” – nyilatkozta Rüdiger Frickenschmidt, a Fujitsu szolgáltatási üzletágért és IoT-ért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

A Fujitsu új szolgáltatói programjának fontos eleme, hogy a hangsúlyt a termékekről a közösen megalkotott, következő generációs ‘as-a-service’ ügyfélmegoldásokra helyezi. Ez a szemlélet egyszerre aknázza ki a piacvezető menedzselt szolgáltatóként is működő Fujitsu és az xSP partnerek (távközlési hátterű menedzselt szolgáltatók, co-location szolgáltatók és a Fujitsu SELECT Partner Program tagjai) szerteágazó szakértelmét.

Mind a szolgáltatók, mind pedig ügyfeleik számára előnyös az üzleti növekedéshez rugalmasan igazodó, rugalmas IT-infrastruktúra kialakítása. A használatalapú (pay-as-you-use) fizetési modell csökkenti az informatikai infrastruktúra-beruházások tőkeigényét, és lehetővé teszi a drága hardvereszközök mérlegen kívüli kezelését. Az ügyfelek számára a kockázat is kisebb, mivel nem kell lekötniük magukat egyetlen technológia mellett, kevésbé áll fenn az eszközök avulásának veszélye, és a modern technológia használatának köszönhetően az ütemezett és váratlan leállások időtartama is csökken. A szolgáltatók könnyebben megfelelnek az SLA-követelményeknek, és elkerülhetik a megfelelés hiánya miatti bírságokat. Ezen túlmenően az új technológiákra való átállás csökkenti a hibák előfordulását, és lehetővé teszi a szerviz, a karbantartás, a frissítések, valamint a technikai személyzetet érintő toborzás és oktatás kiszervezését.

A program három kategóriára oszlik: alkalmazások és adatok, hibrid infrastruktúra és következő generációs megoldások. Az alkalmazások terén lehetőség nyílik például az adatbiztonság menedzselésének modernizálására vagy multi-tenant SAP-környezet üzemeltetésére. A hibrid kategóriában feladat lehet több helyben telepített és felhőkörnyezet üzemeltetése, alkalmazásáruház-jellegű kiszolgálás biztosítása több felhőből, vagy az „edge” szolgáltatás kiterjesztése az ügyfelek telephelyeire. A következő generációs megoldások kategóriájában lehetőség nyílik a Fujitsu kvantumtechnológia által inspirált, fejlett Digital Annealer architektúrájára épülő vertikális rendszerek közös kidolgozására.

„A Fujitsu új szolgáltatói kezdeményezésének köszönhetően egy órán belül tudunk speciálisan testre szabott, új szervereket ügyfeleink rendelkezésére bocsátani. A Fujitsu segít biztosítani azt a gyorsaságot és rugalmasságot, amellyel a piac élvonalában maradhatunk” – mutatott rá Dirk Vromans, a Fujitsu egyik hollandiai xSP partnere, a WorldStream technológiai vezérigazgató-helyettese.

www.fujitsu.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek