A Fujitsu ikrei

ESPRIMO PC modellek globális nagyvállalati használatra

2012. június 26., kedd, 12:56

Címkék: energiahatékony ESPRIMO PC Fujitsu Intel

A Fujitsu globális ESPRIMO asztali PC-kínálata minden kategóriában nagyobb teljesítményt kínál. Az új globális PC-k 3. generációs Intel® Core™ processzorai tovább mérséklik az asztali számítástechnika teljes életciklusra vetített összköltségét (TCO). Az energiahatékony modellek a világon mindenütt egyformák – tervezési filozófiáját tovább finomítva a Fujitsu már kétféle méretű ESPRIMO PC modellre alkalmazza ezt a koncepciót.

A márkák, modellek és formai megoldások sokfélesége miatt egyre drágább és komplexebb feladat a globális asztali PC-park üzemeltetése a nagyméretű szervezeteknél. Ebben a környezetben sokféle eltérő hardver- és szoftver-meghajtóprogramot kell támogatni és a hibás PC-k gyors javítása csak akkor lehetséges, ha megfelelő alkatrészkészlet áll rendelkezésre a helyszínen.

„Új globális PC-modelljeink valóban ikertestvérek: a dobozon belül mindkét új ESPRIMO teljesen azonos, a szoftverképet és a rendszer meghajtóprogramjait is beleértve. A Fujitsu Pekingtől Berlinig, a világon mindenütt garantálja a rendszerek egységességét és az alkatrészek csereszabatosságát: egyedül a hálózati csatlakozó és az operációs rendszer nyelve az, ami eltér” – mondta  Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős alelnöke

Globális szinten egységes PC-k bevezetésével a nagyvállalatok PC-állományuk egészében csökkenthetik a TCO-t. A legfontosabb alkatrészeket a helyszínen készletezhetik – így ritkulnak a váratlan leállások, hiszen az alkatrészek garantáltan minden PC-hez illenek. A kevesebb hardver-meghajtóprogramnak köszönhetően az egységesítés csökkenti a rendszerek üzembe állításának és karbantartásának időigényét.

Többféle formai kialakítás – világszerte azonos komponensek

 

A Fujitsu ikrei, az ESPRIMO E710 asztali és P710 mikrotorony PC-modellek ugyanazokból az alkatrészekből készültek, az alaplapot, a tápegységet, a merevlemez-meghajtót, az optikai meghajtót és a fő memóriamodulokat is beleértve. A Fujitsu eltérő konfigurációkat kínál a különféle környezetekbe. Intelligens opciójuk a FastOn jellemző, amelynél a hideg indítástól számítva 13 másodpercen belül betöltődik a bejelentkezési képernyő, tehát nem kell az ESPRIMO PC-t csak azért bekapcsolva hagyni éjszakára, hogy a felhasználó reggel elkerülje a hosszadalmas indítási és bejelentkezési folyamatot. A hálózati támogatás is egyszerű, mivel az ESPRIMO E710 és P710 beépítve tartalmazza az Intel Standard Manageability megoldást.

A vállalat egy harmadik globálisan elérhető PC-vel is piacra lép: ez az ESPRIMO Q910 mini PC, amely a mobil komponensek helyett standard asztali technológiát használ. Kevesebb helyet foglal az íróasztalon, mint egy normál PC, és beépített tápegységének köszönhetően a kábelek mennyiségét is csökkenti. Az ESPRIMO Q910 rendkívül energiahatékony rendszer. Opcionális kis feszültségszintű processzorai rendszerenként mindössze 31,3 kilowattórára csökkentik a jellemző éves energiafogyasztást (TEC)*. Ideális PC-modell például call centerekbe. Gördülékeny hálózati integrációját és adminisztrációját az Intel® vPro™ technológia részeként kínált Advanced Intel® Desktop Manageability funkció garantálja.

A kompakt ESPRIMO Q910 Red Dot díjas formatervre épül. A Zero Noise opciónak köszönhetően futása szinte teljesen zajmentes. A Fujitsu fejlett energiaellátási és hűtési koncepciójának köszönhetően a ventillátorok takarékos módon  működnek, ami mérsékli a zajkibocsátást és a teljes élettartamra vetített energiaköltséget.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek