Üzemcsarnokot bővített és újat is épített a fafeldolgozó Szalai Kft. Zalalövőn

2014. december 13., szombat, 21:26

Címkék: beruházás faipar

Több mint 340 millió forintos beruházással - részben európai uniós támogatással - meglévő üzemcsarnokát korszerűsítette és újat is épített, valamint új faipari gépeket is üzembe állított a zalalövői Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Az összesen 340,6 millió forintos beruházáshoz a cég több mint 136 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretéből.
A zalalövői ipari parkban lévő fióktelepen lombos keményfát, elsősorban tölgyfát dolgoznak fel. Az alapanyagokból svédpadlót állítanak elő, amit döntő többségében európai országokban értékesítenek.
A fejlesztés során 700 négyzetméteres új rönkvágócsarnokot építettek, illetve korszerűsítették és bővítették a már meglévő üzemcsarnokot. A technológiai fejlesztés keretében két targoncát, valamint korszerű faipari megmunkáló és porelszívó berendezéseket vásároltak.
A társaság az eddig foglalkoztatott 87 ember munkahelyének megőrzése mellett további 10 új dolgozót alkalmaz a beruházásnak köszönhetően.
Seres Szabolcs ügyvezető az MTI-nek korábban elmondta: a Szalai Kft.-nél évente 6-7 ezer köbméter rönköt dolgoznak fel. A cég árbevétele tavaly meghaladta az egymilliárd forintot, s az új csarnok megnyitása után legalább 20 százalékos forgalomnövekedésre számítanak.

 

Forrás: (MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek